Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de l'Hospitalet de Llobregat demana que s'aturi l'enderrocament de la Fonteta

camfonteta3La formació independentista lamenta que el PSC no hagi modificat el PGM per salvar la Fonteta malgrat tenir els instruments legals per fer-ho des de l’Ajuntament.

La CUP de l'Hospitalet de Llobregat que aturi tot el procés d'enrrocament de la Fonteta fins que s'arribi a un acord satisfactori pel veïnat. I en cas que nos’arribi a cap acord, exigeix que, com a mínim, s’excloguin els habitatges de la Fonteta de l’ARE de Remunta i es normalitzi finalment la seva situació urbanística.

23/11/2010 14:25 Territori

La Fonteta és un petit veïnat situat al barri de Santfeliu, format per una vintena de cases unifamiliars amb jardí o hortet, construïdesdurant la primera meitat de segle XX seguint l’ideal de casa d’esbarjoals afores de la gran ciutat, perquè llavors l’Hospitalet era encara la rodalia agrícola de Barcelona.

El barri, construït en tot moment d’acord amb la legalitat vigent, va ser condemnat a desaparèixer l’any 1976 per la Comisión Provincial de Urbanismo de Barcelona, una institució no-democràticai tardofranquista. Aquell any la Comisión promulgava el Pla General Metropolità (PGM): les casesde la Fonteta passaven a ser, per decret, zona verda.

L’any següent, el 1977, es produeixen les primeres eleccions democràtiques, però ni aquellprimer ajuntament, ni cap dels posteriors ha esmenat la injustícia comesa l’any 1976, malgrat queexisteixen instruments legals per fer-ho.

I així arribem a l’any 2008. El mes de juliol d’aquell any l’Ajuntament va aprovar una modificació del PGM per obtenir sòl per al desenvolupament de l’ARE de la Remunta. Per a sorpresa dels veïns, l’Ajuntament hi havia inclòs el barri de la Fonteta. L’Ajuntament, lluny de treure el barri dels llimbs urbanístics, insisteix a voler enderrocar la Fonteta. El motiu: “està fora d’ordenament”. El que no es diu és que “està fora d’ordenament” per una norma no-democràtica de 1976.

Des d’aquell moment el procés de l’ARE de la Remunta, que inclou l’enderroc del barri de la Fonteta i el reallotjament dels veïns, segueix endavant tot i l’oposició del veïnat, que no vol abandonar casa seva.

La CUP ha denunciat reiteradament el "xantatge" que suposa vincular la construcció pisos a l’obtenció d’equipaments, d’habitatge a preus assequibles i de zona verda. En aquest cas particular, la CUP lamenta , a més, que l’Ajuntament hagi afegit l’enderroc del barri de la Fonteta a la jugada.

I és que la formació independentista valora l’esforç del veïnat per mantenir el seu carrers i els seus habitatges en condicions dignes malgrat les múltiples traves administratives que han patit des de 1976.

Tot i que veu amb bons ulls la proposta veïnal de normalització urbanística i integració dels habitatges al parc de Can Boixeres, per l’afegit en sensació de seguretat i en seguretat efectiva que la presència d’habitatges i veïnat dóna al parc.

Ara bé. lamenta que el PSC no hagi modificat el PGM per salvar la Fonteta malgrat tenir els instruments legals per fer-ho des de l’Ajuntament.

Així doncs, donat que l’enderroc de la Fontenta no proporciona per si mateix un benefici col·lectiu per a la ciutadania de l’Hospitalet, ans el contrari, i donat el caràcter excepcional que ha de tenir l’enderroc d’habitatges en contra de la voluntat del seus habitants, la CUP demana a l’Ajuntament que aturi tot el procés fins que no s’hagi arribat a un acord satisfactori pel veïnat. I en cas que no s’arribi a cap acord, exigim que, com a mínim, s’excloguin els habitatges de la Fonteta de l’ARE de Remunta i es normalitzi finalment la seva situació urbanística.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid