Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
L'ASM acusa el Govern d’ignorar el mandat legal de reforçar l'escola en català
06/02/2024 Llengua
El Govern balear, un cop superat el termini reglamentari, no ha donat resposta a la pregunta de l'ASM sobre les disposicions que pensa adoptar per garantir l'aprenentatge del català a l'ensenyament obligatori, tal com li obliga l'article 20.1 de la Llei de Normalització Lingüística.

La pregunta, que va ser assumida pel grup parlamentari Més per Mallorca i formulada per escrit el passat 11 de gener, amb sol·licitud de resposta escrita, ha estat ignorada pel Govern, tot i que segons les darreres dades d'inspecció Educativa, corresponents al curs 2017-2018, només un 54,7% de l'alumnat de primària aprèn català de forma acceptable o satisfactòria.

L'ASM recorda una vegada més que, a banda de la polèmica per la possible segregació, la davallada de l'aprenentatge del català dels darrers anys per diversos motius, com l'incompliment del Decret de mínims i els projectes lingüístics, la no recuperació del Servei d'Ensenyament del Català i la manca de preparació dels docents per gestionar la llengua dins l'aula, exigeix mesures immediates.

Segons el reglament del Parlament, Més per Mallorca ara pot sol·licitar a la Mesa que tramiti la pregunta amb petició de resposta oral davant la comissió parlamentària competent, cosa que l’ASM ja li ha demanat que dugui a terme.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid