Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La Intersindical rebutja l'acord d'Educació per considerar-lo insuficient
26/01/2024 Educació
La Intersindical rebutja l'acord d'Educació per considerar-lo insuficient La Intersindical rebutja l'acord d'Educació per considerar-lo insuficient

La Intersindical, juntament amb altres sindicats, i com a representants de la majoria absoluta de la Mesa Sectorial d’Educació, manifesta la seva negativa a signar l'acord proposat pel Departament d'Educació. Aquesta decisió es basa en la consideració que l'acord és clarament insuficient i no aborda de manera integral les necessitats i reivindicacions del sector.

 

El context en què s'ha produït la signatura d'avui és conseqüència d'un ultimàtum per part de l’administració, així com d'una negociació realitzada al marge de la unitat sindical amb CCOO i UGT. Cal destacar que aquests dos sindicats representen només el 20% del personal docent no universitari de Catalunya segons els darrers resultats electorals. La pressa en la signatura ha impedit la continuació de les negociacions amb la totalitat de la mesa sectorial i ha derivat en l'acceptació d'una proposta inferior a la darrera ofertada pel conseller Cambray.

 

Els principals punts de desacord són:

  • Incompliment de la promesa de reversió de retallades: El Govern no ha complert amb el seu compromís de revertir totes les retallades durant la present legislatura. Això inclou el no reconeixement del deute amb els estadis i la manca de negociació continuada amb les organitzacions sindicals.
  • Condicionament de l'acord al pressupost de la Generalitat per al 2024: El pacte signat per CCOO i UGT amb el Departament d’Educació està subjecte a l’aprovació dels comptes de la Generalitat per al 2024, deixant així en l'aire el compromís de l'administració en el seu compliment.
  • Exclusió de punts clau de la plataforma reivindicativa: El Govern s'ha negat a incorporar elements essencials com la reducció de ràtios, l'augment de plantilles, la recuperació del poder adquisitiu, l’estabilització de les plantilles i la derogació del decret de plantilles.

Davant aquesta situació, les organitzacions sotasignants reafirmen el seu compromís a continuar lluitant per la recuperació del deute contret amb la retallada dels sexennis i per la millora de les condicions laborals de tots els treballadors i treballadores de l'educació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid