Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 23
La CUP de Tàrrega aposta per recuperar la titularitat de la Parròquia de l'Alba

Per compaginar-hi l'activitat habitual d'aquesta amb l'ús social i cultural dels equipaments municipals

16/05/2023 Drets i Llibertats

La CUP de Tàrrega aposta per recuperar la titularitat de la Parròquia de l'Alba per compaginar-hi l'activitat habitual d'aquesta amb l'ús social i cultural dels equipaments municipals

Com a exemple d’aquesta reconversió d’usos, l'església gòtica de Sant Domènec de Cervera (inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya) és un espai reconvertit per a pràctiques culturals, associatives i musicals amb un gran ús a la capital de la Segarra.

L'assemblea de la CUP de Tàrrega, d’acord amb el pretext informatiu de l'estudi de l'historiador argarí Jaume Ramon, "350 anys del conveni de 1672: De qui és Santa Maria de l'Alba? (3)" (publicat a Nova Tàrrega el 07/09/2022), posa sobre la taula la iniciativa de recuperar aquesta titularitat per part de la ciutadania i de les institucions municipals per ampliar els usos de
l'edificació a activitats culturals i d'oci més enllà de la seva tasca habitual de congregació religiosa.

Així doncs, els cupaires aposten per determinar jurídicament que la parròquia s’incorpori al llegat i bé patrimonial de tots i totes les targarines independentment de les seves creences religioses i obrir un espai que pugui compaginar la pràctica confessional amb les activitats i usos del teixit associatiu i la demostració cultural i de memòria històrica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid