Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LAT
La CUP presenta al·legacions al projecte de central fotovoltaica i infraestructures associades de la Llau dels Juncs al Pallars
23/08/2022 Lema

La Candidatura d’Unitat popular ha presentat al·legacions al projecte que fins divendres passat es trobava en fase d'exposició pública, PSF Llau dels Juncs (de 40 MW) i a la seva infraestructura d'evacuació, un altre projecte de central fotovoltaica que afecta a la comarca del Pallars Jussà, sumant-se, així, a la tasca realitzada per les plataformes Salvem lo Pallars, la Plataforma unitària contra l’Autopista Elèctrica, el Comú de veïns d’Aramunt i a centenars de veïnes i veïns que a títol individual també ho han fet.

Per la CUP, l’actual Govern de la Generalitat, decret rera decret, no ha fet res més que buidar de contingut la Llei del Canvi Climàtic aprovada al 2017 i que havia de ser marc referencial per poder fer un desplegament ordenat i respectuós de les energies renovables al territori.

I apunten responsabilitats sobre els partits que estan a Govern, ERC i Junts per Catalunya, però també sobre els polítics locals d’aquests grups parlamentaris, ja que han permès les modificacions legals que s’han anat introduint a la llei per tal de facilitar la tramitació d’aquests projectes per la via ràpida, sense respectar en cap moment els usos actuals dels terrenys i sense fer cap planificació territorial.

La CUP proposa un altre model d’implantació de les energies renovables sobre el territori, descentralitzat i proper a les zones de major consum i defensa que és viable, tal i com demostra l’Informe tècnic sobre el potencial de generació elèctrica mitjançant plaques fotovoltaiques a l'AP 7 al seu pas per Catalunya, que conclou que només amb l’aprofitament d’espais alterats, ponts i estructures en desús molts municipis propers al traçat de l’AP7 tindrien cobertes les seves necessitats energètiques.

En aquesta línia, els anticapitalistes demanen al Consell Comarcal del Pallars Jussà que faci un informe similar però adaptat a la comarca, on s’hi incloguin espais alterats com poden ser la via del tren, polígons en desús, antics abocadors o la superfície que ocupa l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, per exemple, i que no s’hipotequi sòl no urbanitzable i de naturalesa agrícola per albergar aquestes infraestructures energètiques.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid