Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Ha mort l'Aureli Solsona, independentista santadreuenc

L'Aureli Solsona "el Foca" va viure les dècades dels anys 70 i 80 des del compromís militant

31/08/2022 El Davantal

Avui s'ha conegut la mort de l'Aureli Solsona i Martínez, conegut independentista de Sant Andreu del Palomar, militant del PSAN-P i del COLL, i posteriorment d'Independentistes dels Països Catalans, del MDT i dels CSPC.

Aureli "el Foca" va ser detingut el 1982 acusat de formar part de Terra Lliure, en unes detencions de nombrosos militants independentistes. Va sortir  en llibertat provisional de la presó de Carabanchel de Madrid un mes després, amb Ramon Lagé, prèvia fiança de 100.000 pessetes.

En els anys de lluita clandestina havia treballat als Laboratoris Almirall de Barcelona, on coincidí amb altres companys independentistes. En l'àmbit sindicat havia estat vinculat al COLL (Col·lectiu d'Obrers ens Lluita), i va participar en actes amb el veterà Jordi Arquer (històric exiliat i del POUM que es va aproximar al PSAN-P als anys 70)

Era una persona molt coneguda, ja que havia estat copropietari del restaurant Ca La Teresa, al carrer del Llenguadoc 48, i propietari de la cocteleria La Repartidora, del carrer de Pons i Gallarza, núm. 27, ambdós situats a Sant Andreu de Palomar. Als anys vuitanta al magatzem del restaurant Ca la Teresa s'hi realitzaven les reunions de l'assemblea del barri  de l'MDT (i dels CSPC).

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid