Meṃria
Ha mort l'Aureli Solsona, independentista santadreuenc

L'Aureli Solsona "el Foca" va viure les dècades dels anys 70 i 80 des del compromís militant

31/08/2022 El Davantal

Avui s'ha conegut la mort de l'Aureli Solsona i Martínez, conegut independentista de Sant Andreu del Palomar, militant del PSAN-P i del COLL, i posteriorment d'Independentistes dels Països Catalans, del MDT i dels CSPC.

Aureli "el Foca" va ser detingut el 1982 acusat de formar part de Terra Lliure, en unes detencions de nombrosos militants independentistes. Va sortir  en llibertat provisional de la presó de Carabanchel de Madrid un mes després, amb Ramon Lagé, prèvia fiança de 100.000 pessetes.

En els anys de lluita clandestina havia treballat als Laboratoris Almirall de Barcelona, on coincidí amb altres companys independentistes. En l'àmbit sindicat havia estat vinculat al COLL (Col·lectiu d'Obrers ens Lluita), i va participar en actes amb el veterà Jordi Arquer (històric exiliat i del POUM que es va aproximar al PSAN-P als anys 70)

Era una persona molt coneguda, ja que havia estat copropietari del restaurant Ca La Teresa, al carrer del Llenguadoc 48, i propietari de la cocteleria La Repartidora, del carrer de Pons i Gallarza, núm. 27, ambdós situats a Sant Andreu de Palomar. Als anys vuitanta al magatzem del restaurant Ca la Teresa s'hi realitzaven les reunions de l'assemblea del barri  de l'MDT (i dels CSPC).