Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Discriminació lingüística
L'OCB demana la destitució del responsable de la Conselleria de Salut per humiliar les víctimes de discriminació lingüística

Segons recull dBalears,  la Conselleria de Salut ha assegurat aquest dijous al diari Ultima Hora que «es duen a terme més de 10 milions d'actes mèdics amb interrelació entre professional i pacient a l'any i que les 58 denúncies registrades davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics suposen només el 0,00058 per cent d'aquestes interrelacions».

03/09/2021 Llengua

Davant d'aquestes declaracions, l'Obra Cultural Balear (OBC) ha contestat en veu del ser president Josep de Luis que  ha declarat que el missatge de la Conselleria de Salut significa un "Intolerable menyspreu a les víctimes de discriminació lingüística» i ha afirmat que «Aquest fet requereix, almanco, la destitució del responsable d’aquestes impresentables declaracions".

Segons dBalears, l'entitat  ha emès un breu comunicat a les seves xarxes socials reforçant el missatge: És intolerable i lamentable l'actitud de la Conselleria de Sanitat i de l'IBSalut. No només no es prenen mesures davant l'allau de discriminacions lingüístiques cap a catalanoparlants, sinó que a sobre, menyspreen les víctimes.

Per aquest motiu, i "davant la gravetat dels fets, demans als responsables que rectifiquin públicament o que cessin del seu càrrec» diuen des de l'OCB.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid