Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dia Internacional contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere
Demà diumenge, 17 de maig, és el Dia Internacional Contra la Discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere, en record d’un altre 17 de maig, el de l’any 1990, quan l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la seva llista de malalties, reparant així una injustícia que venia de lluny.

Aquest és un any atípic que ens ha obligat a utilitzar nous canals per relacionar-nos entre nosaltres, però alhora, ens ha permès observar quin és el grau de discriminació real de les persones LGTBI en el seu àmbit més proper com és la pròpia casa familiar.

I hem de dir que, si bé la majoria de les persones LGTBI del Camp de Tarragona no s’han vist vexades per la seva condició o orientació sexual, sí que s’ha produït algun cas de LGTBI-fòbia a la pròpia llar, cosa que des d’h2o denunciem amb contundència.

Com que encara, per desgràcia, no cal anar a buscar les persones LGTBI-fòbiques gaire lluny de casa nostra, fem una crida a totes les veïnes i veïns dels pobles i ciutats del Camp de Tarragona a que s’impliquin en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI, doncs aquesta defensa i el respecte envers els altres han de ser patrimoni de tothom i no sols de les persones o col·lectiu discriminats.

I com a mostra d’aquest compromís de la societat per la no discriminació, demanem a tots els consistoris del Camp, tant els de les grans ciutats com els dels pobles més petits, que el 17 de maig pengin la bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol de l’alliberament LGTBI al balcó del seu ajuntament, el qual, no ho oblidem, és, o hauria de ser, la casa de totes.

Des d’h2o, ens comprometem, utilitzant els nous canals de comunicació que hem desenvolupat en els darrers dos mesos, a seguir fent un seguiment permanent de qualsevol discriminació LGTBI i a donar suport a les persones afectades.

Potser els canals de comunicació, lluita i reivindicació canvien, però el que no varia, el que no hem de permetre que canviï, és la lluita per assolir una societat més lliure i igualitària!

Reus,17 de maig del 2020.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid