Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dos amics pròxims del pres basc Patxi Ruiz van ser denunciats ahir per la Guàrdia Civil després de visitar-lo a la presó de Múrcia II

Al sortir de la presó, els esperava la Guàrdia Civil, que els va comunicar que serien denunciats per incomplir el confinament, que prohibeix el trànsit entre 'províncies'.

18/05/2020 Drets i Llibertats

El amics de Patxi Ruiz  van aconseguir realitzar una visita al pres basc que fa una setmana que fa vaga de fam i set i van constatar que el pres ha rebut la visita d'un metge. Al sortir de la presó, els esperava la Guàrdia Civil, que els va comunicar que serien denunciats per incomplir el confinament, que prohibeix el trànsit entre 'províncies'.

Aquest diumenge diversos expresos polítics dels Països Catalans es van solidaritzar amb Patxi Ruiz i van publicar un comunicat. Ahir també hi havia convocada una nova mobilització a Iruña a les 20.15 des de la Plaça Sabikas, però va ser prohibida. El pres del barri de Txantrea (Iruña) compleix 7 dies en vaga de fam i set per denunciar les amenaces que va patir durant un incident amb una funcionària de presons després d'una concentració de protesta en el mòdul 8 de la presó de Múrcia II per les condicions de vida imposades a les presons a causa a la pandèmia del Coronavirus.

Patxi Ruiz va ser traslladat a un mòdul de 'respecte' després d'autolesiona-ser en un braç i declarar-se en vaga de fam i set indefinida. El seu estat de salut empitjora cada dia i segons ha manifestat el pres, els dolors als ronyons van en augment. Altres presos s'han unit a la seva protesta. Així, el veí de Lesaka Mikel San Sebastian empresonat a la mateixa presó també s'ha declarat en vaga de fam indefinida.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid