Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
L'exregidor de la CUP Oriol Ciurana, quart encausat per les mobilitzacions del 23-S

Els encausats denuncien que les acusacions són fruit de fitxers policials

13/02/2020 Drets i Llibertats
Aquest matí s'ha dut a terme una concentració "en solidaritat a les persones encausades" per les mobilitzacions del passat 23-S. La mobilització s'ha fet coincidir amb la declaració dels Mossos als Jutjats de Reus. Els encausats reivindiquen que les acusacions de dirigir la mobilització el 23-S s'han fet perquè són persones conegudes. En aquest sentit, avui s'ha fet pública una quarta persona encausada, l'Oriol Ciurana, que va ser regidor de la CUP a l'anterior mandat.
Edgar Fernàndez, regidor cupaire a Reus, remarca que l'acusació "és fruit dels fitxers policials que tenen els Mossos" i recorda que Ciurana, encara que col·laborés amb el grup municipal com a regidor a l'anterior mandat, no era -ni és en l'actualitat- militant de cap espai polític. A Ciurana se l'acusa de ser responsable i organitzador del tall de vies que es va produir a la urbanització Sant Joan.

Fernàndez explica que el pròxim 18 de febrer, dia en què els acusats estan citats a declarar, faran una defensa política i que no entraran a discutir els fets. El mateix dia també hi haurà una concentració en contra de la repressió. El regidor cupaire, finalment recorda que "la mobilització va ser a conseqüència d'un muntatge policial que s'ha demostrat que és", ha dit referint-se a les detencions dels CDR del passat 23-S.

Mariona Quadrada, exregidora de la CUP a Reus i una de les investigades, titlla els mossos com a propulsors de la denúncia. "Van ser ells qui van propiciar l'informe, els que van facilitar tota la informació a Adif". I continua, "demanem la dimissió de Miquel Buch i que es faci una depuració del cos".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid