Repressió
L'exregidor de la CUP Oriol Ciurana, quart encausat per les mobilitzacions del 23-S

Els encausats denuncien que les acusacions són fruit de fitxers policials

13/02/2020 Drets i Llibertats
Aquest matí s'ha dut a terme una concentració "en solidaritat a les persones encausades" per les mobilitzacions del passat 23-S. La mobilització s'ha fet coincidir amb la declaració dels Mossos als Jutjats de Reus. Els encausats reivindiquen que les acusacions de dirigir la mobilització el 23-S s'han fet perquè són persones conegudes. En aquest sentit, avui s'ha fet pública una quarta persona encausada, l'Oriol Ciurana, que va ser regidor de la CUP a l'anterior mandat.
Edgar Fernàndez, regidor cupaire a Reus, remarca que l'acusació "és fruit dels fitxers policials que tenen els Mossos" i recorda que Ciurana, encara que col·laborés amb el grup municipal com a regidor a l'anterior mandat, no era -ni és en l'actualitat- militant de cap espai polític. A Ciurana se l'acusa de ser responsable i organitzador del tall de vies que es va produir a la urbanització Sant Joan.

Fernàndez explica que el pròxim 18 de febrer, dia en què els acusats estan citats a declarar, faran una defensa política i que no entraran a discutir els fets. El mateix dia també hi haurà una concentració en contra de la repressió. El regidor cupaire, finalment recorda que "la mobilització va ser a conseqüència d'un muntatge policial que s'ha demostrat que és", ha dit referint-se a les detencions dels CDR del passat 23-S.

Mariona Quadrada, exregidora de la CUP a Reus i una de les investigades, titlla els mossos com a propulsors de la denúncia. "Van ser ells qui van propiciar l'informe, els que van facilitar tota la informació a Adif". I continua, "demanem la dimissió de Miquel Buch i que es faci una depuració del cos".