Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Desenes de milers de persones es manifesten a Bilbo contra el macrojudici a la defensa dels drets dels presos

Al voltant de 50.000 persones, segons l'estimació de NAIZ, s'han manifestat aquesta tarda en Bilbo en contra del macrojudici que arrencarà el dilluns a Madrid contra 47 ciutadans bascos pel seu defensa dels drets dels presos. En la marxa, que ha superat totes les previsions, ha participat una plural representació de l'àmbit polític i sindical i d'agents de dins i fora d'Euskal Herria.

 

14/09/2019 Internacional

Gizeh Eskubideak. Askatasuna. Etorkizuna: Herrian! (Drets humans. Llibertat.Futur: Herrian!) és el lema de la pancarta que ha obert la marxa en Bilbo en solidaritat amb les 47 persones encausades en el sumari 11/13 i que seran jutjades a partir del dilluns a Madrid en un nou macrojudici per la seva activitat en defensa dels drets de presos i refugiats bascos, en camps com el dret o la salut.

Més de 60 autobusos arribats de diferents punts d'Euskal Herria han traslladat a centenars de persones fins a la Casella, on s'han pogut veure a nombrosos representants de l'àmbit de la política i del sindicalisme basc, però també agents arribats de fora d'Euskal Herria.

En la marxa ha participat una àmplia representació d'EH Bildu, entre ells el seu coordinador general, Arnaldo Otegi, al costat de les parlamentàries Maddalen Iriarte i Bakartxo Ruiz i la diputada a Madrid Mertxe Aizpurua, entre altres càrrecs. Ha estat també Tinixara Guanche, de Elkarrekin Podemos, i Anjels Puyol i Patricia Sierra, en representació de la ANC catalana. Des del Fòrum Social, ha acudit Agus Hernan.

La mobilització ha comptat també amb l'adhesió dels sindicats bascos i de l'Executiva de CCOO, tal com va comunicar dies enrere el sindicat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid