Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El recompte definitiu confirma el tercer regidor del Poble Actiu a Sarrià de Ter

El reconeixement de les dades oficials de recompte consolida el PAS com a segona força més votada, amb 3 regidors, en les primeres eleccions en les quals s’ha presentat, trencant la majoria absoluta d’ERC.

30/05/2019 Política
Neix el nou espai polític Poble Actiu Sarrià de Ter amb voluntat de concórrer a les properes eleccions municipals Neix el nou espai polític Poble Actiu Sarrià de Ter amb voluntat de concórrer a les properes eleccions municipals
Finalment, el recompte definitiu de la Junta Electoral de Zona, actes en mà, confirma la tercera regidora de Poble Actiu Sarrià de Ter al ple del consistori. La nova composició queda doncs, amb 6 regidors per ERC, 3 regidors pel PAS, 2 pel PSC, 1 JxCat i 1 Cs.

El reconeixement de les dades oficials de recompte consolida la segona força del PAS en les primeres eleccions en què s’ha presentat, i ERC perd una de les majories absolutes més consolidades de les comarques gironines.

Un error en la transcripció de dades de dues meses electorals atorgava inicialment un regidor a JxCat enlloc del PAS. Aquest és un dels molts errors que s’han comès en la publicació dels resultats provisionals d’aquestes eleccions municipals 2019.

Cal recordar que els resultats publicats fins ara són resultats provisionals, que responen a la demanda d’immediatesa informativa a la que estem acostumats. Les juntes electorals tenen fins a tres dies per al recompte i el BOE té un termini màxim de 40 dies per publicar els resultats.

La candidatura de Poble Actiu Sarrià de Ter està formada per persones del municipi, actius en diverses associacions i moviments socials, que volen portar al consistori els valors pels quals han treballat des de diversos sectors. Denuncien la poca transparència i participació d’ERC en les darreres legislatures, i aposten per fer de Sarrià de Ter un municipi republicà i sostenible, un poble educador i feminista, que doni veu als veïns i veïnes, recuperi la identitat de poble, la cohesió social i vetlli pel seu patrimoni cultural, natural i arquitectònic.

La història del municipi passa per 3 formacions: ERC, PSC i JxS (antiga CiU) que s’han anat debatent la representació del ple amb diversos percentatges. En les dues últimes legislatures, amb Roger Torrent al capdavant, ERC havia obtingut la majoria absoluta amb 9 dels 11 regidors. Semblava tenir blindada la seva representació, però el PAS arriba amb força per capgirar-ho tot: “volem canviar la forma de fer política”, afirma Edgar Castellanos, el cap de llista del PAS.

Enguany, el municipi augmenta el ple amb 13 regidors, dels quals el PAS n’ha obtingut 3, amb un total de 526 vots. És un gran èxit, tenint en compte que es presenten per primera vegada, sense cap història al municipi i, el més important, fer front a la majoria absolutíssima d’ERC.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid