Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9 d'Octubre
L'antifeixisme del País Valencià omplirà els carrers de València per la Diada

8 columnes recorreran les comarques valencianes en diversos mitjans per assistir la marxa de València per a la commemoració del 9 d'Octubre

08/10/2018

Organitzacions antifeixistes del País València han constituït una nova plataforma per fer front al feixisme "Antifeixistes País Valencià"i han convocat una manifestació sota el lema “País Valencià, tomba del feixisme. 9 d’Octubre, no passaran!” a les 18h a la plaça Sant Agustí de València. La la Comissió 9 d’Octubre també ha convocat en el mateix lloc per commemorar la Diada sota el lema "Guanyem Llibertats. Fem País". Junts aniran fins a la plaça Amèrica de la capital valenciana.

La plataforma ha organitzat 8 columnes que confluiran totes a l'inici de la manifestació. De Castelló eixirà la columna Guillem Agulló. Des de Xàtiva, la columna Virtudes Cuevas. Des de l'estació de Gandia, la columna Maria Cambrils. Des d'Alcoi la Manuela Ballester. Des d'Elx la comuna Miquel Grau. Les altres tres columnes eixeran dels diferents barris de la ciutat de València, l'Alejandra Soler, la Sara Berenguer Laosa i l'Assumpció Borreda Ferrer.

Cal recordar que fa un any, militants i simpatitzants d’España 2000, Ultras Yomus, Defensem València, Avant i el Grup d’Acció Valencianista (GAV), entre d’altres, sembraren el terror amb insults i amenaces cap a les manifestants que eixiren al carrer per realitzar la tradicional manifestació de la vesprada. Així com l'augment d'agressions feixistes durant el darrer any.

Tot plegat ha fet que el conjunt del moviment antifeixista al País València hagi confluit en una plataforma unitària per fer front al feixisme i manifestar-se conjuntament aquest dimarts pels carrers de València. 

Ara bé, el grups feixistes davant d'aquesta convocatòria també s'han mobilitzat i han dit de manifestar-se pels carrers de València durant la vesprada eixint des de diveros punts de la ciutat, tot i que els seus recorreguts podrien confluir amb els de la Comissió 9 d'Octubre i la plataforma "Antifeixistes País Valencià".

Per aquesta raó, la Comissió ha demanat a la delegació del Govern espanyol al País Valencià, que ho tingui en compte i adopti mesures per evitar que es repeteixin els incidents de l'any passat. Tot i així, de moment la Delegació s'ha fet el suec. Per la cual cosa, la Comissió ha avisat a la Delegació de Govern espanyol que si no separa físicament i temporalment els grupuscles violents, serà responsable de les possibles agressions de la ultradreta que es puguen produir. D'altra banda, la plataforma ha fet públic un comunicat per desmentir les notícies falses del mitjans de comunicació de l'extrema dreta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid