Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
La Plataforma Preservem el Litoral denuncia el dragatge de sorres al Maresme

Exigeixen una moràtoria dels projectes del Ministerio de Fomento espanyol per la manca d'un veritable procés participatiu davant la transcendència que impliquen per al futur del nostre litoral.

11/06/2018 Territori

La Plataforma Preservem el Litoral  ha emès un comunicat per en relació a les actuacions que s'han iniciat a la costa del Maresme. Extraccions i "regeneracions" amb la draga, tal i com havien denunciat sense estudi d'impacte ambiental (pel seu pretès caràcter d'urgència) a l'entorn dels ports de Premià, Arenys i el Balís.

Amb pocs dies, tanmateix, s'han concretat i són en vies d'aprovació una sèrie de futures actuacions paral·leles de més gran abast que desenvolupen el pla del regeneració de platges conegut com a "Informe Técnico de Estrategia de Actuación en el Maresme" (2014) amb un primer projecte d'actuació concretat per als trams de Premià al Masnou (maig del 2018).

La plataforma valora, un cop analitzat el projecte, es reitera en els posicionaments que havien fet públics en relació al Informe des de la seva presentació l'any 2014, si bé la concreció dels punts d'extracció i de la creació d'espigons ens fa saltar alarmes ambientals.

Reitera un projecte de gran abast, amb grans costos econòmics públics, que pot modificar per sempre la morfologia de la nostra costa, que no assegura la regeneració de les platges, que hipoteca la política d'ordenació del litoral es decideix des d'un despatx sense contrast ni participació de la ciutadania ni de les institucions de la comarca comprometent el medi, el paisatge i la qualitat de vida del futur de les generacions que ens succeiran.

Per això, demana al Consell Comarcal del Maresme de la urgència de crear una TAULA DEL LITORAL del Maresme que realitzi un procés participatiu i interdisciplinari de les institucions i organismes competents, tècnics i científics, sectors econòmics afectats i societat civil, coordinada amb la TAULA DEL DELTA DE LA TORDERA acabada de crear. La funció de la TAULA seria l'elaboració d'un pla de gestió del litoral i les conques hidrogràfiques amb criteris de sostenibilitat amb una visió global.

Paral·lelament exigei una moratòria dels projectes del Ministerio de Fomento per la manca d'un veritable procés participatiu davant la transcendència que impliquen per al futur del nostre litoral.

 

Aquestes extraccions i "regeneracions" amb la draga s'han iniciat, tal i com denunciàvem, sense estudi d'impacte ambiental (pel seu pretès caràcter d'urgència) a l'entorn dels ports de Premià, Arenys i el Balís.

'entorn dels ports de Premià, Arenys i el Balís.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid