Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
Un joc d’escapisme al voltant dels contes populars guanya el 4t Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

Els Jesuïtes Poble Sec – Col·legi Sant Pere Claver, de Barcelona, s’endú el primer premi gràcies al projecte “Escapa dels contes” que han creat els alumnes de 5è de primària.

28/05/2018 Llengua
nfants de 5è i 6è de primària de 86 aules d’arreu de Catalunya han conegut aquest diumenge els guanyadors del 4t Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català. Els més de mil assistents, entre alumnes, mestres i familiars, que s’han aplegat a l’Estació del Nord de Barcelona també han pogut veure l’exposició de totes les propostes lúdiques basant-se en l’ús de la llengua catalana que els nens i nenes van crear.

El projecte guanyador, dels alumnes de 5è del Jesuïtes Poble Sec - Col·legi Sant Pere Claver, de Barcelona, s’anomena “Escapa dels contes. La proposta busca endinsar el jugador en el màgic món dels contes populars catalans. A través d'enigmes i pistes haurà d’escapar dels quatre contes (El patufet, El molinet màgic, Els follets sabaters i Els pastorets) per poder tornar al món real. El joc està basat en la dinàmica dels jocs d’escapada en viu (room escape en anglès) i barreja el món físic amb el digital.

El segon premi també s’inspira en la moda de l’”escapisme”. El guardó ha estat per al joc “Room escape del català”, dels alumnes de 6è A de l’escola Joan Bruguera, de Girona. El joc proposa una aventura amb un objectiu: sortir de l'escola tan de pressa com sigui possible, passant per totes les aules primer. El tercer premi, per la seva banda, ha estat per al col·legi Lestonnac de Tarragona, amb el joc “Atrapa l’accent” creat per la classe de 5è de primària, que busca repassar les normes de l’accentuació tot passant-ho bé.

A més dels tres guanyadors, el jurat ha atorgat nou accèssits a jocs presentats per escoles de Manresa, Prats de Lluçanès, Sabadell, Sant Jaume dels Domenys, Torelló, Ripoll, Reus i Granollers.

El jurat, format per Màrius Serra, Salvador Alsius, Oriol Comas, Joaquim Dorca, Jaume Cela i Isabel Romano, ha avaluat la creativitat, la dinàmica i la integració del català en les diferents propostes. Per a una millor avaluació, cada aula va enviar una maqueta real del seu joc, de manera que el jurat no només va poder valorar el concepte, sinó també l’estètica, la dinàmica, l’originalitat i la integració de la llengua en el desenvolupament dels jocs.

L’acte d’entrega dels premis del 4t Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català ha estat presentat per l’actor Toni Albà i pel divulgador científic Dani Jiménez.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català és una iniciativa de la Comissió de Jocs i Lleure de la Plataforma per la Llengua.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid