Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
especulació
El moviment veïnal qüestiona la modificació del PGM per tirar endavant l'Espai Barça
15/11/2017 Territori
Aquest 15 de novembre la Coordinadora d'Associacions i Entitats de les Corts, la Coordinadora de Mejía Lequerica i la Favb han presentat al·legacionsa la Modificació del Pla General Metropolità que demana el FC Barcelona per fer realitat el nou complex esportiu.

L'arquitecte Ferran Navarro, que ha assessorat les entitats per fer les al·legacions, ha resumit que els arguments del club (adaptar les instal·lacions a les necessitats dels temps actuals) amaguen la intenció de treure un rèdit econòmic complementari en forma de complexe comercial i hoteler. Les entitats argumenten que un pla especial hauria de ser suficient per poder tirar endavant un projecte amb interessos essencialment privats. En canvi la modificació del PGM, que a més abasta terrenys públics, es vol assolir sense compensar la ciutat, tal i com mana la legalitat urbanística vigent.

Especialment dura ha sigut la crítica envers la “zona verda” que contempla el projecte, que també és un requisit imprescindible per justificar el canvi urbanístic i que les entitats consideren “un engany” i “un insult als ciutadans”, en part perquè una part d'ella ja és pública i en part perquè s'inclouen com a zona verda elements que no ho són.

També s'ha denunciat la modificació dels carrers Aristides Maillol i Joan XXIII, l'objectiu de la qual només pot ser, a parer de les entitats, “fer encabir” el nou estadi i no millorar la mobilitat de l'entorn. Al contrari, pensen que l'empitjorarà.

Les entitats desconfien també de la “nova” qualificació urbanística feta a mida per a aquest pla, la “zona de titularitat privada però d'ús públic”, ja que no especifica en quins termes serà possible aquest gaudi ciutadà.

En resum, una modificació del PGM ha de generar un aprofitament per a la ciutat molt clar, en forma de terrenys o de compensació econòmica, que ni la ambigüitat del propi pla ni la desproporció del volum no garanteixen. Com que no s'especifica quins usos seran destinats al propi club i quins a tercers (lloguer d'espais amb ànim de lucre), és impossible saber el volum de benefici particular i la compensació que hi correspondria.

Les entitats fan per tant una esmena a la totalitat del projecte i demanen a l'Ajuntament començar de zero, amb transparència i “sense trampes”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid