Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Terra Ferida titlla l'aprovació d'una nova autopista a Mallorca de "frau a la ciutadania"

"El projecte tendrà uns costos aproximats de 42 milions d'euros i un impacte enorme sobre el territori"

06/07/2017 Territori

El Govern del Consell de Mallorca, ha aprovat per unanimitat avui matí una nova autopista de 9 kilòmetres, que es construirà entre Campos i Llucmajor. "El projecte tendrà uns costos aproximats de 42 milions d'euros i un impacte enorme sobre el territori", segons apunta Terra Ferrida.

Frau a la ciutadania

Poc abans de les eleccions autonòmiques, MÉS per Mallorca titllava el projecte de faraònic per boca del seu portaveu al Consell Joan Font, que deia que era "una barbaritat, pensat únicament per beneficiar grans superfícies...". El portaveu de MÉS deia "qui pagarà les conseqüències d'aquest projecte serà el petit comerç de les poblacions afectades", afegia que "no té cap viabilitat econòmica i mediambiental" i que "aquest projecte no està inclòs dins el Conveni de Carreteres i, per tant, serà l'administració insular qui haurà de córrer amb les despeses". Ara però hi donen suport, tot i que ha pujat de 35 milions a 42. Podeu consultar-ho aquí.

Igualment, molts de membres de Podem han manifestat el seu rebuig. Una important facció del partit, fins i tot va impulsar un manifest contrari on deia que era un projecte "depredador del territori" i que no entenia com Podem hi podria donar suport.

La decepció, en definitiva, no pot ser més gran: els partits que es posaven darrere la pancarta contra les autopistes fa poc temps, es "giren la camisa" i ara les voten a favor.

 Aprovació de la pitjor manera

Terra Ferida ha remarcat  que "Tot i que els partits que governen el Consell prometeren que la transparència seria total en el dia a dia de la institució, el projecte s'ha cuinat amb les velles formes. No ha passat per exposició pública, aprovant-se sense que la ciutadania hagi pogut ni tan sols consultar-ho. Recordem que s'hauran d'expropiar prop de 220 finques, i els seus propietaris no han tengut informació ni possibilitats de fer al·legacions.

A més a més, el projecte ni tan sols ha passat pel Plenari del Consell, sols per una Comissió informativa. El Consell demostra així que no vol debat públic sobre un projecte faraònic que tendrà costos ambientals, econòmics i socials de gran magnitud. El Consell amaga així les hectàrees de territori que consumirà, l'increment de tràfic induït que durà associada l'obra, l'efecte urbanitzador que tendrà sobre tota la comarca i l'impacte sobre el petit comerç. Tampoc han volgut tampoc donar cap informació de l'impacte del projecte sobre explotacions agràries actives afectades, ni sobre béns patrimonials que es podrien veure malmesos, ni amb quin grau.

La sinistralitat cau en picat després de les millores del propi Consell.
Un dels arguments per justificar aquest projecte, és la sinistralitat de la via. Aquesta afirmació, segons Terra Ferida, no és certa, com ens ha confirmat la pròpia Consellera Mercedes Garrido. Després de les modificacions fetes a la carretera pel Consell al 2015, no hi ha hagut més accidents greus atribuïbles a la carretera, el que demostra que és possible fer compatible la seguretat sense haver de fer autopistes i el Consell sap com fer-ho.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid