Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1909 Afusellament del membre del Centre Nacionalista Republicà Josep Miquel i Baró

1909 Afusellament del membre del Centre Nacionalista Republicà Josep Miquel i Baró

17/08/1909 Tal dia com avui
El 17 d'agost de 1909 mor afusellat el membre del Centre Nacionalista Republicà Josep Miquel i Baró El 17 d'agost de 1909 mor afusellat el membre del Centre Nacionalista Republicà Josep Miquel i Baró

El 17 d'agost de 1909 mor afusellat Josep Miquel i Baró. Josep Miquel ( Lleida, 1865 -Barcelona, 1909) fou un polític i revolucionari català. Era membre del Centre Nacionalista Republicà. Home corpulent i de caràcter singular, durant la Setmana Tràgica fou el cap de la rebel·lió al barri de Sant Andreu de Palomar el 28 de juliol, que va tenir un component més republicà i amb menys pillatges i incendis. Era ben conegut per dur una espessa barba vermella i vestir sempre amb una brusa obrera més llarga del normal.

Se'l va acusar de dirigir l'assalt a la caserna de la guàrdia civil per aconseguir armes i l'incendi de la rectoria amb els seus objectes de valor, així com part de l'església parroquial (en aquest incendi es va destruir el crist que van portar els segadors durant la revolta del Corpus de Sang de 1640). Per aquests fets fou condemnat a mort per un tribunal militar i afusellat el 17 d'agost de 1909, el primer dels afusellats en la repressió.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid