Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
internacional
Joves de l’esquerra abertzale s’encadenen a Madrid i a Paris

Militants d’Ernai i Aitzina denuncien les mesures d’excepció d’Espanya i França que pateixen les preses polítiques basques

27/12/2016 Internacional

Acció conjunta de les organitzacions juvenils Ernai i Aitzina. Membres d’aquests col·lectius de l’esquerra abertzale s’han encadenat avui a les 11 del matí a la seu de les Institucions Penitenciàries de Madrid i del Palau de Justícia de París. Han volgut denunciar així les condicions penitenciàries que pateixen els presos bascos com l’aïllament, la dispersió i el manteniment en presó de persones greument malaltes.

A París, els sis militants han estat detinguts poc després de començar l’acció. A Madrid, en canvi, han aguantat encadenats fins prop de les 3, quan han intervingut agents de la Policía Nacional espanyola, però no han estat detinguts. A més, segons informa el diari Naiz s’han identificat els periodistes que cobrien l’acte. Aquí podeu veure un breu vídeo de l'acció a París:

Amb aquesta acció conjunta, Ernai i Aitzina han expressat el seu suport al col·lectiu de presos polítics bascos i a les persones exiliades. “La lluita seguirà fins que estiguin totes a casa”, diuen en un comunicat.

En aquest sentit, les dues organitzacions han reafirmat el seu compromís de seguir al carrer en defensa de la tornada a casa de totes les represaliades basques i han fet una crida al jovent i a la ciutadania en el seu conjunt a sumar-se en la reivindicació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid