Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan
Un tribunal belga dicta que la lluita kurda no és terrorisme sinó que Turquia viu una guerra
04/11/2016 Internacional
Aquest dimecres,  el Tribunal de Brussel·les, Bèlgica, ha decidit no enjudiciar a diversos militants kurds acusats de "terrorisme". El jutge va decidir que hi ha un conflicte armat a Turquia i per tant la llei de terrorisme no pot ser aplicada. 

L'any 2010 es va obrir una recerca per part del fiscal federal belga contra polítics i associacions kurds a Bèlgica per acusacions de terrorisme. Entre els 36 investigats estaven els dirigents del Congrés Nacional Kurd (KNK), Remzi Kartal, Zübeyir Aydar, Adem Uzun, o la televisió kurda que emet des de territori belga.

El tribunal també va decidir no processar a la televisió kurda, ja que considera que el seu enjudiciament pot ser una violació del dret a la llibertat d'expressió. La decisió judicial reconeix que s'està produint una guerra a Turquia i que les acusacions de l'Estat turc, dient que els kurds són terroristes, són falses. El precedent sobre l'entorn del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) pot servir en altres casos en procés com a Alemanya i la situació del moviment nacional d'alliberament.

Pel KNK "El tribunal reconeix que hi ha una guerra a Turquia i que les al·legacions de l'estat urco, dient que els kurds són terroristes, són falses.", segons informa KurdisCat
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid