Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
FEMINISME
Comunicat de l'STEI per l'aniversari de la marxa contra les violències masclistes
07/11/2016 Gènere
Avui, dilluns 7 de novembre de 2016 es compleix un any de la Marxa contra les violències masclistes. Aquesta marxa constitueix una fita en la història del moviment feminista. Aquest dia, milers de dones de tots els territoris de l'Estat van confluir en un crit comú contra les violències masclistes i aquest crit es va fer extensiu arreu del món, rebent suports dels 5 continents. El moviment feminista s'uneix per denunciar que les violències masclistes suposen la manifestació més violenta de la desigualtat de gènere i suposen la més greu violació dels drets humans de les dones que pateix la nostra societat.

En els deu primers mesos de 2016, les víctimes mortals per agressions masclistes han estat 80. Aquest fet constata que, malgrat la multitudinària mobilització, ni els partits polítics, ni els governs, tant central com a autonòmics, s'han pres seriosament la reivindicació de considerar la lluita contra el terrorisme masclista com una qüestió d'Estat.

Des de la Secretaria de la Dona de l’STEI Intersindical vindicam:

1. Que la lluita contra el terrorisme masclista sigui una qüestió d'Estat.

Augmentant les partides pressupostàries a nivell estatal i autonòmic. És necessari incrementar els recursos del Ministeri de l'Interior i del poder judicial, augmentant el nombre d'ordres de protecció policial de les dones víctimes de violència de gènere, així com dels Serveis Socials i d'Igualtat.

2. Que tota la societat i les seves organitzacions i institucions es comprometin en la lluita contra totes les formes de violència contra les dones.

Realitzant campanyes d'informació i sensibilització sobre les diferents formes de violència contra les dones i plantejant mesures, realment efectives, per atallar els efectes de les violències sobre les seves víctimes.

Realitzant programes de formació per a tot el personal que pugui trobar-se davant un cas de violència contra la dona dins de la seva activitat laboral. En aquests programes ha d'incloure's formació sobre la detecció i enfocament en el tractament dels diferents tipus de violències

3. Protecció de les dones afectades i dels seus fills i filles, facilitant-los sortides de recuperació vital, econòmica i social.

Establint programes d'ajuda i recuperació psicològica que els permetin el seu apoderament, que vagin acompanyats d'ajudes per a la cerca d'ocupació i ajudes que els facilitin la seva independència econòmica.

4. Que la prevenció sigui una política prioritària, que inclogui la coeducació en tots els nivells educatius com a eina bàsica en la lluita contra les violències masclistes.

Realitzant una formació real i eficaç per al professorat de tots els nivells educatius. Implantant programes de prevenció en els diferents nivells educatius i abordant el tema de les violències contra les dones en els currículums de totes les assignatures com a mesura de conscienciació i primer pas per a l'eradicació en les generacions més joves.

Palma, 7 novembre de 2016

Secretaria de la Dona STEI

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid