Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Govern de Colòmbia i les FARC conclouen les negociacions de pau a Cuba
27/08/2016 Hemeroteca

El Govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC han conclòs, després de gairebé quatre anys, una històrica negociació de pau realitzada a Cuba per posar fi al conflicte intern més antic d’Amèrica Llatina, segons van informar dimarts fonts governamentals.

Dues fonts del Govern van confirmar per separat el tancament de la negociació que es va iniciar a finals del 2012 a l’Havana, i van precisar que l’anunci oficial de les parts es farà aquest dimecres.

“La negociació de pau ha conclòs i un anunci oficial serà fet per les parts en el transcurs de la jornada dimecres”, segons informa Reuters.
El tancament de la negociació li permetrà al president Juan Manuel Santos enviar al Congrés el text dels acords de pau i convocar un plebiscit amb el qual els colombians els donaran suport o rebutjaran.

No ha quedat encara clar quan se signaria l’acord de pau entre Santos i el màxim comandant de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), Rodrigo Londoño, àlies “Timochenko“.

El Govern i la guerrilla van iniciar una negociació per acabar amb una confrontació de més de 52 anys que ha provocat almenys 220.000 morts i milions de desplaçats.
La negociació va incloure acords per donar accés a la terra als camperols pobres, la transformació de la guerrilla en un partit polític, així com s’ha concordat sobre lesvíctimes, la justícia, la lluita contra el narcotràfic, el desminatge i la recerca dels desapareguts.

Tant l’equip de negociadors del Govern com el de les FARC van expressar el seu optimisme en les últimes hores sobre el tancament de la negociació que ha tingut d’enfrontar-se a diverses crisis, però que les dues parts han aconseguit superar.

“S’acosta el dia … Anem camí a la pau”, ha escrit l’equip de pau del Govern en el seu compte de Twitter.

Per la seva banda el comandant “Timochenko“, el màxim cap del grup guerriller integrat per uns 7.000 combatents, va escriure en la mateixa xarxa social “estem a les portes d’importants anuncis que ens acosten a l’acord final”.

El Govern de Sants i les FARC van signar el 23 de juny a Cuba un acord de cessament bilateral i definitiu al foc, com a preàmbul al tancament de la negociació.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid