Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
A la colla de dropos que ens governa: prou mentides i llum!
06/04/2016 Jordi Martí Font
Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona

Per Jordi Martí Font, membre de la CGT, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona

Teatro, lo tuyo es puro teatro, falsedad bien ensayada, estudiado simulacro”

Tite Curet Alonso

A Tarragona, l’Equip de Govern de dretes dirigit pel PP i que inclou el PSC i un regidor no adscrit (tot i que ell diu que és del grup propi Unió i el secretari li dóna la raó) no para de dir mentides. Mentides que busquen, a força de repetir-se, semblar veritats. És allò dels 11 principis de la propaganda que el ministre nazi Goebbels va escriure i s’ensenya avui a les facultats de Periodisme: “repetir una mentida 100 cops la converteix en veritat...” i com que sembla que algú hi va estudiar, deu ser aquesta la via que els fa repetir mentides i més mentides per tal que semblin veritats...

Sort que algunes venim, entre altres indrets, del zapatisme, i sabem que per molt que ho repeteixin, la mentida és mentida i qui la diu, una mentidera o un mentider. I acusar l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona de dropos només té la barroera intenció i la barra immensa de fer creure que només treballen els que surten a la foto, tot i que tothom sap de fa dies que l’única ocupació que “alguns i algunes” tenen és, precisament, fer-se fotos i sortir-hi. Dic “alguns i algunes” perquè és veritat que hi ha qui treballa i molt... no seré jo més papista que el “papa” Ballesteros, dient mentides...

La mentida que ara han triat per repetir és que els de l’oposició no fotem brot. I ens ho diuen ells, que si algun cop han flexionat l’esquena ha estat, com a molt per cordar-se les sabates... Parlo d’esforç físic perquè d’esforç intel·lectual ja sabem que des que Pau Pérez i Ballesteros no es reuneixen en pisos foscos per fer “pressupostos alternatius” no n’han fet cap, malgrat no crec que hagin deixat de freqüentar pisos foscos. Llàstima que els “pressupostos alternatius” que tanta suor els van costar quan van arribar a l’Ajuntament els van substituir pels que ja hi havia amb alguns petits remodelatges...

Si alguna característica té l’actual cap de Govern tarragoní, Alejandro Fernández, és que no enganya, i això se li ha d’agrair. És un demagog quan fa política però quan parla de gestió és honest i per això cal escoltar-lo i entendre’l. En el darrer plenari va ser precisament ell qui va explicar com funcionaria a partir d’ara l’Equip de Govern, quelcom que si s’estava atent a com es desenvolupava el Ple quedava més que clar: els del pacte de les catifes (Prats, com sempre, impagable) diuen que no a gairebé tot i deixen que l’oposició de l’oposició ataqui virulentament, precisament, l’oposició. Així, l’oposició de l’oposició ens ataca per les formes, per les maneres i pels continguts... però vota amb nosaltres perquè fora del Saló de Plens ningú no li retregui que vota amb la dreta. Sí, és estrany però remirant el vídeo del Ple darrer que està penjat a la xarxa gràcies a la iniciativa del Ramon Francesc, no de l’Ajuntament malgrat van aprovar una moció nostra en el sentit de fer-ho, la cosa és encara més clara: https://www.youtube.com/watch?v=NSBH_U7eOy8

Ja sabíem que posar-nos en aquests terrenys de la política representativa envoltats de gent que viu de la “política”, era estar fora del nostre hàbitat natural, que és el de la democràcia directa i la vida com a forma de fer política. Sabíem que els amos no aguantarien tanta llum com volem posar a la foscor per on es mouen per ser i esdevenir amos. I sabíem també que en no aguantar-la ens escopirien i ens pegarien coces com a mules esverades. Però és el que hi ha i el que farem ara i adés, a això vam venir i en això estem, no només els dos de la CUP sinó milers i milers d’altres que no creiem en la representació sinó en la democràcia directa, en la revocació dels càrrecs que no s’adeqüin a les decisions preses per totes i tots, als sous i mandats limitats per no ser aquí per folrar-se, a un canvi radical de condicions per ser-hi.

Així que posin-s’hi i facin les mentides més grans, menyspreïn-nos públicament i acusin-nos, si cal, de l’assassinat de Kennedy, a veure si algú se’ls creu, perquè les mentides que han inventat fins al moment i una part de la premsa (la del règim, és clar, poqueta i reduïda) ha propaganditzat no convencen ningú. Lloguin una empresa de les bones i inventin, inventin i insultin, insultin. Mentrestant, nosaltres continuarem treballant per tal que qui gestiona aquesta ciutat pensi en les 130.000 persones que hi viuen i no només en la colla dels amics i amigues que els acomboien.

La llum, ai, la llum... Les mentides, ai, les mentides... Els dropos, ai, els dropos...

 

(Una contesta divertida aquestes acusacions tan agres: http://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2016/03/17/ballesteros_grups_que_fan_brot_nomes_mocions_ple_753_1091.html i al plenari que les van seguir)

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid