Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Exactivistes del FAC s'afegeixen al suport a la investidura de Mas per iniciar el procés cap a la independència

L'històric Carles Garcia Solé ha reblat que "seria coherent que la CUP entrés a formar part del Govern amb càrrecs de responsabilitat i no mirar-s'ho des de la barrera"

25/12/2015 Política

Un col·lectiu d'exmilitants del Front d'Alliberament Català (FAC), organització armada independentista nascuda el 1969 i que actuar especialment durant el franquisme, s'ha afegit a les veus que reclamen la investidura d'Artur Mas per encetar la "desconnexió" i el procés d'independència.       

Carles Garcia Solé, com a membre d'aquest col·lectiu d'una trentena de persones vinculades al FAC, ha manifestat en unes declaracions a El Món que "ens sentim indignats amb la situació de bloqueig, no hi ha dret, portem tota la vida per aconseguir aquesta oportunitat i ara s'ho volen carregar tot, principalment la CUP, i en menor mesura Junts pel Sí".

Garcia Solé, que va ser condemnat a mort pels tribunals franquistes i que va protagonitzar la famosa fuga de Segòvia junt a militants d'ETA, i va viure anys d'exili, considera que "cal investir Artur Mas per desencallar la situació, perquè si el procés mor, no els ho perdonarem, no tenen dret a carregar-se les aspiracions del país".

Des del col·lectiu d'antics membres del FAC lamenten que "ara tot depengui d'una assemblea que poden manipular els sectors més radicals i que ens vulguin fotre enlaire aquesta expectativa".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid