Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CULTURA POPULAR
Crònica de l'Aplec del Sènia 2015
04/11/2015 Cultura
El passat dissabte 31 tornava a celebrar-se, després de 7 anys absent, l’Aplec del Sénia. L’objectiu d’aquest, que va tenir lloc a La Sénia, era reviscolar el que va ser l’Aplec, “reivindicar el que vol i, sobretot, el que som”, tal i com es va poder escoltar durant la lectura del manifest.

La jornada començava a les 10 del matí a la Plaça Catalunya de la localitat amb la fira d’entitats del teixit associatiu del territori, i activitats per als més menuts, com l’excursió organitzada pel Centre Excursionista Refalgarí. La plaça no va quedar buida en cap moment, però a les 12 passades no hi cabia ningú més. Era el moment en que la Muixeranga de Vinaròs, la Muixeranga de Castelló i la colla castellera dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta arribaven de la cercavila i començava l’actuació de les tres colles, envoltades per tot el públic. A l’hora de desmuntar i dinar, les condicions meteorològiques van empitjorar i tant gent interna com externa a l’organització va ajudar a traslladar i muntar taules i cadires al Centre d’Entitats, que es va quedar un poc menut degut als vora dos centenars d’assistents. Després del dinar, Xavi Millan explicava el projecte Ràdio Terra, que intenta teixir un país de veus de tots el racons, amb tots els accents, sent una de les veus del Sénia la d’Alícia Coscollano (La Calamanda), que reflectia la realitat territorial.

Un parell d’hores abans de sopar començava el Correbars, acompanyats de la xaranga “Ni cap ni peus” de Rossell, que reunia joves, i no tan joves, en un ambient festiu. I per acabar el dia, al poliesportiu de La Sénia es va viure una jornada de reivindicació i festa, compartint organització l’Aplec del Sénia i el III Festival de Músiques en Terres de Cruïlla. Les actuacions de Solk, Pepet i Marieta, Maskarats i La Bundu Band van omplir-lo de gom a gom, i els més valents van acompanyar a La Fucktoria Dj al tancament del que va ser el 5é Aplec del Sénia de la història.

Des de l’organització de l’Aplec del Sénia es volen fer arribar els agraïments a totes les associacions que van participar a la fira d’entitats, a les Muixerangues de Castelló i Vinaròs, als Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, a Ràdio Terra, a la xaranga “Ni cap ni peus”, a tots els grups que van fer ballar al públic, a Músiques en Terres de Cruïlla i, en especial, a tota la gent que va ajudar en els moments més difícils del dia de forma desinteressada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid