Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Franquisme
La Universitat de València acollirà un homenatge als últims afusellats pel franquisme
26/09/2015 Drets i Llibertats

El proper dilluns a les 19h, a l’Aula Magna de La Nau de la Universitat de València es retrà un homenatge als darrers afussellats pel franquisme, segons informa La Veu del País Valencià.

Víctimes del franquisme i especialistes que van lluitar i encara lluiten contra la impunitat d’aquells crims es reuniran en una taula rodona amb el títol “A l’Alba. 27 de setembre del 75. 40 aniversari dels últims afusellaments de Franco”.

Hi intervindran Joaquim Bosch, portaveu de Jutges per a la Democràcia, Ana Aguado, historiadora de la Universitat de València, Concha Blat, advocada i defensora de presos antifranquistes, Lucila Aragó, represaliada i lluitadora antifranquista, i Pablo Mayoral, processat en els consells de guerra d’El Goloso el 1975. Mayoral va coincidir a la presó amb alguns dels últims executats en els afusellaments del règim franquista.

La jornada del proper dilluns arrancarà amb la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, llegits per l’actriu Rosana Pastor, i del poeta Jaume Pérez Montaner, i música de Borja Penalba i Lucho Roa. L’acte estarà presentat per l’escriptor i periodista Alfons Cervera i moderat pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València Antonio Ariño.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid