Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S
La CUP-Crida Constituent reivindica els Països Catalans amb una acció des del Sènia

"A les Terres de l'Ebre som conscients que el Sénia no és una frontera, sinó un riu que uneix pobles de banda i banda i que formen part d'una mateixa col·lectivitat humana, d'una mateixa nació"

25/09/2015 Política

Aquest dijous a la tarda la CUP-Crida Constituent ha realitzat una acció simbòlica a Sòl-de-riu, a la desembocadura del riu Sénia. Amb aquesta acció, al bell mig dels Països Catalans, s'ha pretès reivindicar la totalitat de la nació Catalana, des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

"Els elements que conformen una nació són, entre altres, l'existència d'una col·lectivitat humana que tinga referències comunes en les quals es reconeixen: una llengua, una cultura i una tradició històrica pròpia, desenvolupades en un territori geogràficament detectable. Al País Valencià, la Franja de Ponent i les Illes Balears, les polítiques antisocials de la dreta espanyolista i regionalista s'han acompanyat, des de fa dècades, d'una aniquilació lingüística i cultural i d'un discurs que ha buscat, permanentment, la confrontació fictícia amb el Principat de Catalunya. Malgrat això, la societat civil del País Valencià i de les Illes Balears han tingut la capacitat de mobilitzar-se contra aquestes imposicions, a través de l'Assemblea de docents de les Illes Balears, fent fora el TIL, la lluita contra la llei de simbols i al País Valencià la gran tasca duta a terme per l'Escola Valenciana. Aquesta lluita popular ha bastit una base social que s'està consolidant com una alternativa.

Forçarem la ruptura amb els estats espanyol i francès a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació del poble català i apostarem per una República Catalana que abraci el conjunt del territori nacional, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar. Apostarem per un procés constituent que integri els diferents territoris dels Països Catalans, on el poble esdevingui el protagonista, i que estableixi les bases d'una república basada en els principis de la confederació, socialisme, feminisme i democràcia directa, activa, participativa i inclusiva.

A les Terres de l'Ebre som conscients que el Sénia no és una frontera, sinó un riu que uneix pobles de banda i banda i que formen part d'una mateixa col·lectivitat humana, d'una mateixa nació.

En aquestes eleccions plebiscitàries del proper 27S ens hi juguem moltes sobiranies. Per això, des de la CUP-Crida Constituent decidim Països Catalans"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid