Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Discriminació lingüística
La Plataforma per la Llengua engega una campanya per acompanyar la sortida de Wert del govern espanyol
29/06/2015 Llengua
Títol de la imatge Títol de la imatge

La Plataforma per la Llengua reacciona al relleu de José Ignacio Wert del seu càrrec de Ministre d'Educació amb una campanya perquè tot aquell qui ho vulgui pugui fer-li arribar una postal de comiat amb missatges que recorden les accions i polèmiques que ha protagonitzat contra el català.

Amb el domini www.adeuwert.cat , la Plataforma per la Llengua pretén donar veu a la ciutadania per fer evident el malestar que ha provocat el Ministre durant tota la legislatura amb les seves polítiques contra la llengua catalana, l'escola catalana i contra el model d’immersió lingüística, reconegut a nivell internacional.

Amb aquesta campanya, però, la Plataforma per la Llengua vol deixar palès que, tot i la destitució de Wert, no pensa abaixar la guàrdia amb el nomenament d’Íñigo Méndez de Vigo com a substitut del polèmic ministre. Esperem que amb aquesta acció el nou Ministre es plantegi derogar la polèmica LOMQE com a principi de respecte a la nostra llengua.

Les referències, tant a nivell personal com professional, del nou ministre Méndez de Vigo no són gaire optimistes amb vista a corregir els errors dels ministres que l'han precedit. Per aquest motiu, la Plataforma per la Llengua vol deixar clar que per defensar el model d'escola catalana és important no fer cap pas enrere, no retrocedir, per preservar el patrimoni que hem construït des de totes i cadascuna de les nostres escoles al llarg de més de 30 anys d’escola catalana democràtica.

El Ministre Wert ha estat protagonista d'algunes de les principals accions del govern espanyol contra el català, i també de nombroses campanyes que des de la Plataforma per la Llengua s'han promogut en defensa de la llengua. En aquest sentit l'ex-ministre Wert va ser obsequiat simbòlicament amb una samarreta amb el lema “Volem viure plenament en català” per ser considerat, amb més de 6.000 vots, l'#enemicdelcatalà de 2014, però també en d'altres accions motivades pel mateix exministre. Així, va agafar el protagonisme en la roda de premsa que la Plataforma per la Llengua va convocar per presentar l’InformeCAT just el mateix dia que Wert va decidir presentar un recurs davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal que el Departament d'Ensenyament informés, un per un, a tot l'alumnat que ja havia fet la preinscripció per al curs 2015-16 de 1r de primària fins a 4t d'ESO, que podia demanar el castellà com a llengua vehicular.

I és que el controvertit exministre ha plantat batalla al català des del seu jurament com a Ministre, especialment amb la polèmica Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE), que pretén que a Catalunya sigui obligat oferir l'escolarització en castellà als alumnes que ho sol·licitin, carregant-se, a cop de llei, la immersió lingüística que ha rebut tants reconeixements d’institucions educatives d’arreu del món o, dit d'una altra manera i amb les seves paraules, "espanyolitzant els nens catalans".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid