Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Ecologistes de les terres del Sènia denuncien l'extracció d'argiles a Ulldecona
27/06/2015 Territori

Ecologistes de les terres del Sènia ha informat que l'empresa cimentera CEMEX va comprar, i segueix intentant comprar, finques a la falda del Montsià per tal d'extreure la capa d'argiles de totes elles per a alimentar la fàbrica de ciment d'Alcanar.

Segons els ecologistes, la capa d'argiles és un regulador de les aigües freàtiques, i la seva desaparició significarà una alteració proporcionalment considerable a la quantitat d'argiles extretes.

L'entitat puntualitza que encara que tapin l'enorme forat que ara mateix hi ha (amb runes, roques, i una fina capa de terra), no restituiran les argiles, ni les oliveres centenàries que van arrancar.

En aquest línia, assegura que és una agressió més al municipi d'Ulldecona, que ja suporta l'extracció diària de quatre pedreres que hi ha a la Serra de Godall, i que, temps enrere ja van intentar extreure a la serra de Montsià.

Segons fonts municipals, l'empresa CEMEX dóna per acabada el que ells anomenen FASE 1, i a partir del dia 1 de Juliol han de procedir a reomplir l'enorme rasa... Però segons s'aprecia en la fotografia feta ahir, 25 de Juny, segueixen en plena extracció, a punt d'engolir-se unes oliveres centenàries (per no dir mil·lenàries).

Pels ecologistes, també haurien de tenir una cura constant per tal de controlar que els talussos generats no puguin enfonsar-se, però ningú vigila...

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid