Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
La CUP lamenta el bloqueig a una proposta de Declaració Institucional sobre el genocidi armeni

El bloqueig del Partit Popular i la falta de compromís clar de CiU que han impedit que hagi prosperat una proposta de Declaració Institucional

30/04/2015 Internacional
Títol de la imatge Títol de la imatge
La CUP lamenta el bloqueig del Partit Popular i la falta de compromís clar de CiU que han impedit que hagi prosperat una proposta de Declaració Institucional sobre el genocidi armeni. El passat 24 d'abril, la comunitat armènia de Catalunya va commemorar els 100 anys (1915-2015) de la massacre que Turquia, llavors Imperi Otomà, va perpetrar contra la minoria armènia.

Això no obstant, la negativa del PP pronunciar-se a favor del reconeixement del genocidi, i la poca determinació mostrada per CiU, que no s'ha pronunciat, han impedit finalment que el Parlament de Catalunya se sumés enguany a aquesta efemèride.

Aquí el text de la proposta de Declaració, proposada per l'ambaixada d'Armènia i la comunitat armènia de Catalunya, i que ha rebut el suport del PSC, ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i la CUP.

"El Parlament de Catalunya, tal i com ja va fer en la resolució 626/VIII –i afegint-se a la Resolució del Parlament Europeu de juny de 1987, ratificada per les posteriors resolucions de febrer de 2002 i de febrer de 2004- vol reafirmar-se en el reconeixement que els fets soferts pel poble armeni entre els anys 1915 i 1921 tenen la consideració d’un veritable genocidi, d’acord amb la Resolució 96 (1) de l’Assemblea General de Nacions Unides que refereix la “Convenció per a la prevenció i càstig del crim de genocidi”, adoptada al desembre de 1948.

Enguany, amb motiu del centenari del genocidi i desterrament del poble armeni, que es va commemorar el proppassat 24 d’abril, el Parlament de Catalunya tornar a afirmar el reconeixement i la condemna d’aquell genocidi sobre víctimes innocents, i l’assimilació i exili de milers d’armenis d’entre els dos milions que llavors vivien a l’Imperi Otomà, abans de la Primera Guerra Mundial. Així mateix, declara que comparteix el dolor del poble armeni i expressa l’esperança pel necessari procés històric de reconciliació entre els pobles armeni i turc."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid