Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensament
Nous documents de reflexió i alternatives al Centre d'Estudis Joan Bardina

Tres documents "contra la misèria material i la corrupció" han estat publicats recentmetn al lloc web del Centre d'Estudis Joan Bardina

27/11/2014 Cultura

Han aparegut publicats tres nous documents reproduïts dins dels apartats d'opinió del lloc web del Centre d'Estudis Joan Bardina.

L'equip encapçalat per l'Agustí Chalaux (1911-2006) i en Lluís Maria Xirinacs (1932-2007), dins del Centre d'Estudis Joan Bardina, va dissenyar fa uns anys un nou model polític, econòmic i social que inclou aquestes dues propostes i altres més, que es poden consultar al lloc web http://bardina.org

En el primer document és sobre els comentaris de Larry Page, CEO de Google: «Els ordinadors ens trauran els llocs de treball, i no podem fer res per evitar-ho». Hem comentat l'article i la pàgina està acompanyada d'una il·lustrativa historieta.

En el segon, el professor universitari José Luis Rey reivindica la proposta de la Renda Bàsica Universal. Una bona alternativa davant la impossibilitat d'assolir la plena ocupació:

En el tercer document publicat s'informa de la demanda del col·lectiu Jutges per la Democràcia contra el Ministeri de Justícia espanyol, per no haver facilitat mitjans i recursos contra la corrupció. La pàgina està amanida amb una vella anècdota del mateix Agustí Chalaux, que mostra com la indigència de l'aparell judicial és un mal crònic que facilita encara més la corrupció a l'Estat espanyol, tot i que cap estat del món és immune a aquest mal:

També sobre l'establiment d'un diner exclusivament nominatiu, que deixi prova jurídica de cada intercanvi, amb l'auxili de la telemàtica, i la Renda Bàsica Universal, dues propostes  descrites com complementàries "entre elles i que eliminarien, en la seva major part, la corrupció i la misèria material dins els Estats on aquestes mesures s'apliquessin."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid