Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament públic
La ILPEducació rep el suport popular que imagina una altra educació

El proper dijous es presentarà a les 18.30h a l'Edifici històric de la UB a la plaça Universitat.

13/11/2014 Educació

Aquest matí, en la roda de premsa s'ha presentat el vídeo #ImaginaUnaEducació als locals de la FAVB. També s'ha informat dels suports de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una educació pública després d'un mes d'haver començat el procés de recollida de signatures.

De moment , la iniciativa popular per un nou sistema educatiu (Dossier de premsa) ha rebut el suport de més de mig centenar d'entitats del món educatiu i del teixit social català.

A més en aquest mes s'ha aconseguit el recolzament de 276 fedatàries que estan recollint signatures per moltes comarques de les 4 províncies de Catalunya. I cada cop són més els locals on es pot signar la ILP i més nombrosos els col·lectius que estan organitzant xerrades i debats sobre la situació de l'educació pública catalana.

ILP per una educació pública

Tot just fa un mes que els 250 fedataris autoritzats per la Comissió de Control de la Iniciativa Legislativa Popular   van començar  la recollida de signatures. Amb la proposta de llei d'educació pública s'arribi a debatre al Parlament ha d'aconseguir 50.000 firmes en 120 dies.

La gratuïtat i l'accés universal a l'educació des de la guarderia fins a la universitat; l'eliminació dels concerts i que els centres concertats passin a ser de titularitat pública, i la plena democràcia als centres són els tres eixos que defensa aquesta iniciativa.

A més d'aquests tres eixos, la proposta de llei d'educació aposta per "destinar el 6% del PIB a l'ensenyament públic" i reivindica l'autonomia real i pedagògica dels centres sense direccions imposades des de l'exterior. Reclama projectes educatius debatuts dins de l'escola que assegurin la participació de les famílies i de l'entorn pròxim i que la recera universitària es faci sense la pressió de les empreses.

Una vegada presentades les signatures, la nova llei de les ILP permetrà que es pugui debatre al Parlament en un termini màxim de quatre mesos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid