Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'expressió
Impedeixen a Tortosa la recollida de signatures de la ILP pel Sistema Educatiu Català durant el 9N

Les entitats i organitzacions impulsores de la ILP, USTEC-STES, MUCE i CUP i EUiA  ho denuncien en un comunicat conjunt

12/11/2014 Drets i Llibertats

Coincidint amb la consulta del 9N, dos fedataris de la Iniciativa Legislativa Popular per al Sistema Educatiu Català tenien muntada a l’Institut de l’Ebre de Tortosa una parada de recollida de signatures en suport a l’esmentada iniciativa. A mig matí s’hi van personar l'alcalde Ferran Bel, i la regidora Meritxell Roigé i van demanar el permís de l’ajuntament per tenir la parada, “amb una actitud i un to de veu que fregaven la manca de respecte”, segons els impulsors de la ILP.

Els fedataris els van presentar la sol·licitud i el justificant del pagament de les taxes per ocupació de l’espai públic, però, “amb molt males maneres, van dir que allò no era el permís, malgrat que s’havien pagat les taxes, i els van comminar a desmuntar la parada, amenaçant-los de cridar la policia si no ho feien”. Els fedataris, per evitar un incident, van optar per retirar la parada. 

Tot i axí, la USTEC-STES, el MUCE, la CUP i EUiA van titllar  de “molt greus” els fets exposats en el seu comunicat per considerar que Bel i Roigé van “obstaculitzar l’exercici de la llibertat d’expressió i el dret a la participació”. També van fer al·lusió al dret d’exercir les accions legals que consideren oportunes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid