Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Referèndum
Neix una campanya que agrupa les esquerres que defensen el doble sí

“No només que hem de votar sinó que hem de marxar cap a una república catalana independent que es plantegi una nova societat basada en la radicalització de la democràcia"

17/09/2014 Política
“SÍSÍ, construïm el 9 país! Democràcia, llibertat i justícia social”. Amb aquest lema s'ha presentat avui a la seu del CIEMEN de Barcelona la campanya Esquerres pel #sísí [pàgina web| Twitter], una iniciativa que pretén esdevenir un punt de trobada de totes les entitats i organitzacions d'esquerres en la defensa del doble sí al referèndum del 9 de novembre.

La campanya ja aplega una vintena d'organitzacions, entitats i sindicats tals com ERC, ICV-EUiA, la CUP, Procés Constituent, En Lluita, el SEPC, l'MDT i una vuitantena de persones a títol individual, entre les quals hi ha els diputats Joan Tardà (ERC), David Companyon i Sara Vilà d'ICV-EUiA i David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet de la CUP.

A l'acte de presentació [galeria de fotos] hi han participat Lluís Rabell (activista veïnal); Maria Corrales (SEPC); Alfredo Bienzobas (Treballadors per la Independència i membre de CCOO); Abel Rodríguez (coordinadora d'assemblees d'aturats), i Joel Sans (En Lluita). Entre els assistents hi havia David Fernàndez, Joan Tardà o Arcadi Oliveres i els històrics militants independentistes Blanca Serra, Carles Castellanos, Carles Benítez, Carles Sastre i Josep Maria Cervelló.

"No només hem de votar"

Alfredo Bienzobas, de la sectorial de treballadors de l'ANC i un dels promotors del manifest, ha explicat que la campanya es marca com a objectiu “no només que hem de votar sinó que hem de marxar cap a una república catalana independent que es plantegi una nova societat basada en la radicalització de la democràcia tant des del punt de vista econòmic com polític, social i cultural”.

"La V no s'entendria sense els treballadors"

Bienzobas considera que “les capes populars han estat de forma present, continuada i determinant en tot el procés” i en aquest sentit assegura que “no s'entendria la V ni la cadena humana de l'any passat sense la presència dels treballadors”. Ara bé, des del punt de vista orgànic mancava un espai que aixoplogués les capes populars que estan per la ruptura democràtica, assenyala.

"Un país governat per la majoria i al servei de la majoria"

La campanya pretén incidir en la necessitat d'entendre el procés de ruptura democràtica endegat a Catalunya com una oportunitat per a “construir un futur de justícia social i llibertat”. Una campanya que defensa el doble sí al referèndum del 9 de novembre i que entén la independència com “una eina molt potent per a la construcció d'un país governat per la majoria i al servei de la majoria, acabant amb el règim d'una minoria adinerada i corrupta que només vetlla pels seus interessos”.

El 9-N, desobediència

Els col·lectius que han impulsat la campanya aposten per “mantenir i augmentar la mobilització social enfront de les retallades dels governs català i espanyol” i confien en la ruptura democràtica com a eina de transformació. Així mateix, defensen l'exercici de la desobediència i la mobilització per a exigir que es dugui a terme el referèndum del 9 de novembre.

La proposta està oberta a totes les organitzacions i persones d'esquerres que apostin pel doble sí [vegeu llistat d'adhesions i manifest].

Punts programàtics de la campanya

1. SíSí per garantir feina, salaris, prestacions i pensions dignes per a totes i tots
2. SíSí per una democràcia plena i lliure de corrupció
3. SíSí per aturar els desnonaments i garantir un habitatge digne per a tothom
4. SíSí per garantir el dret de totes les persones a decidir sobre el seu propi cos
5. SíSí pel repartiment dels treballs i la riquesa
6. SíSí per una banca pública i amb control social
7. SíSí per rescatar les persones i deixar de pagar el deute il·legítim
8. SíSí per una salut i sanitat públiques d'accés universal
9. SíSí per un sistema judicial proper, imparcial, gratuït i eficient
10. SíSí per garantir els drets de ciutadania a tots els que viuen a Catalunya
11. SíSí per la sobirania energètica, el control dels recursos naturals i una economia ecològica.
12. SíSí per una economia productiva i solidària al servei de les persones
13. SíSí per una educació pública, integradora i de qualitat
14. SíSí per un serveis públics universals

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid