Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
La Via Catalana 2014 al youtube

L’Assemblea Nacional Catalana ha deixat penjat al youtube el vídeo de la retransmissió en directe de la Via Catalana 2014

12/09/2014 Política
A les 16:00 tant l’escenari ‘Votar’ a la Plaça Sarah Bernhardt (Gran Via de les Corts Catalanes), com l’escenari ‘Voluntat’ a Pius XII (Avinguda Diagonal), es va donar el tret de sortida de les respectives rondes d’actuacions musicals. A l’escenari ‘Victòria’ (plaça de les Glòries), les dues capçaleres de la mobilització començaren a avançar situant-se a la part final de l’escenari, però una des de la Gran Via i, l’altra, des de l’avinguda Diagonal. A les 17:00 hores confluïren, tot formant el lema de la Via Catalana 2014: “9N Votarem. 9N Guanyarem” just al davant de l’escenari.

El video de la Via Catalana 2014 penjat a youtube per l’ANC (de gairebé dues hores de duració) comença amb l’arribada d’alguns representats polítics portant les pancartes amb els lemes ‘9N Guanyarem’  i ‘9N Votarem’ fins al vèrtex de la V a la Plaça de les Glòries Catalanes. Un cop les pancartes són al costat de l’escenari ‘Victòria’ l’actor Quim Masferrer inicia l’acte  (minut 8.00 del vídeo) saludant  l’escenari ‘Voluntat’ (on hi ha en Marius Serra que afirma que el “9N anirem a votar”) i  l’escenari ‘Votar’ (on hi havia la presentadora Txe Arana).

Tot seguit en Lluís Llach  i el Cor Jove de l’Orfeó Català pugen a l’escenari i  els membres de les capçaleres deixen passar els cantaires de les corals, els quals acabaran d’omplir el vèrtex a les 17:14 hores. En aquest instant, una jove que farà 16 anys el proper 9 de novembre, edat mínima per a votar en la consulta, s’aproxima a la urna ubicada a la punta del vèrtex per dipositar un vot simbòlic, i aquest acte marcarà l’inici de la Via Catalana 2014. Mentrestant (al minut 20 del vídeo), el Cor i les corals ubicades al vèrtex interpreten el cant ‘Ara És l’Hora’, acompanyats al piano per Lluís Llach. Posteriorment, el Cor interpreta ‘El Cant de la Senyera’.

A les 17.25 hores (minut 33 del vídeo) es torna a saludar l’escenari ‘Voluntat’ (hi ha problemes tècnics per connectar amb l’escenari ‘Votar’) i poc després una gran onada humana que arrenca des de l’escenari principal de la plaça de les Glòries i avança simultàniament per cadascun dels dos braços de la V.

A les 17.30 (minut 40 del vídeo) s’inicia la ronda de parlaments a l’escenari ‘Votar’ amb un parlament de l’actriu Anna Barrachina que afirma que ‘un poble sense Estat és invisible’.  Tot seguit es passa un video musical d’en Peret (‘l’únic rei que hem tingut mai’ segons diu Marius Serra al minut 48 del vídeo). A les 17:40 (minut 51 del vídeo) és el torn dels parlaments a l’escenari ‘Voluntat’ on l’actor Sergi López recorda que cal comprometre’s amb l’alliberament de tots els Països Catalans i afirma que ‘tenim pressa, molta pressa per construir un país on valgui la pena viure’. Pocs minuts després hi ha  una aixecada de castells simultània de les 54 colles que actuen a la Via Catalana 2014.

A les 18:00 hores (minut 60 del vídeo) comença el discurs final a l’escenari ‘Victòria’ on Josep Maria Vila d’Abadal president de l’Associació de Municipis per la Independència anuncia els Ajuntaments faran mocions a favor de la consulta del 9N. Després és el torn del discurs de Muriel Casals (presidenta d’Omnium Cultural) on afirma que ‘farem un país nou i el farem entre tots. Mirem cap endavant. Ho tenim a tocar. Ho aconseguirem. Pacíficament, democràticament i apassionadament. Guanyarem. El futur és nostre. El present ja el tenim. Visca Catalunya lliure!’. El discurs de Carme Forcadell (presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana) remarca la importància històrica de la Via Catalana 2014 i de la consulta del 9N. La Via Catalana 2014 finalitza amb la interpretació del Cant dels Segadors.

Un cop s'acaba la retransmissió de l'acte (al minut 83) el vídeo segueix amb imatges d'algunes de les 66 vies catalanes que s'han realitzat a tot el món.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid