Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCE 2014
Propostes en defensa dels Països Catalans a la Universitat Catalana d'Estiu
14/08/2014 Política

El dimecres vinent, 20 d’agost, d’11 a 12 del matí, a la XLVI Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada de Conflent dins les Jornades el país que volem, tindrà lloc el debat “Compromís pels Països Catalans” dinamitzat per l’Espai Mata de Jonc en el qual hi participaran Jaume Marfany (ANC), Antoni Infante (Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencia) i Josep Muncunill (Assemblea Sobiranista de Mallorca). En la línia del conegut Manifest-Crida "Compromís pels Països Catalans", es debatrà entorn de les mesures polítiques que caldria portar a terme en relació amb els Països Catalans en l’eventualitat d’una independència del Principat de Catalunya.

Es tracta d’un debat molt important per tal de treballar sobre propostes positives i no quedar-se en les consideracions catastrofistes d’aquells qui veuen la independència del Principat només com una font de desgràcies per a la resta dels Països Catalans. El discurs dins el qual s’ha concebut l’acte serà molt més constructiu fent veure sobretot els avantatges per al moviment nacional i popular dels diferents territoris històrics de la nació catalana, si realment es treballa ja des d’ara preparant les condicions més favorables possibles per a aprofitar aquests avenços. Coordinaran l’acte els membres de l’Espai Mata de Jonc, Odette Viñas i Carles Castellanos.

Com una mena de continuació d’aquest debat, però organitzat en un altre context i espai de l’UCE, tindrà lloc l’endemà, el dijous 21 d’agost a les 5 de la vesprada, una taula rodona amb el títol explícit: “La repercussió del procés d’independència del Principat als altres països catalans”. Aquest altre debat comptarà amb la presència de Francesc Ricart (del Casal Jaume I de Fraga), de Ferran Suay (d’Acció Cultural del País Valencià), de Maria Antònia Font (de la Intersindical d’ensenyament de les Illes, STEI), i de Josefina Matamoros (del Museu d’Art Modern de Cotlliure). Moderarà aquest debat, Vicent Partal (director de Vilaweb).

Amb aquests actes els organitzadors han volgut posar sobre la taula l’actualitat política dels Països Catalans en un moment que és crucial per al seu esdevenidor, amb la intenció d’aportar instruments útils per a la construcció de la nació catalana, a partir de l’aprofundiment en el coneixement de la realitat més actual.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid