Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
El dret a decidir al País Valencià a la UCE

L’1 d’octubre es farà la presentació oficial del manifest pel dret a decidir a València al Teatre Micalet amb la presencia dels i les signants, parlaments i actuacions musicals.

27/08/2013 Política

El darrer 22 d’agost es va presentar a Prada, en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), la Plataforma pel Dret a Decidir que està en procés de creació al País Valencià.

Les components de la mesa van ser Anna Martínez del Col·lectiu de Dones Hipatia, Nuria Arnau secretaria general d’Esquerra Republicana del País Valencia, i Encarna Canet del Moviment de Defensa de la Terra i de la CUP d’Almàssera (L’Horta) Encarna Canet va començar parlant de quins son els antecedents del Manifest pel Dret a Decidir i va nomenar a algunes persones que l’han signat provinents del mon sindical, de l’ensenyament, la política, la cultura, dels moviments socials...remarcant que es un manifest ample que abraça moltes sensibilitats a més de la independentista.


Aquest manifest a diferència d’altres pretén ser l’inici d’un full de ruta que facilite el camí cap a la independència del nostre poble. Segons Canet, el dret a decidir suposa un procés d’empoderament social mitjançant el qual el poble pren consciencia de la seua identitat, la seua realitat social i comença a mobilitzar-se per a participar activament de la presa de decisions que li afecten com a col·lectiu. A més, suposa un canvi ideològic per passar de sentir-nos súbdites a sentir-nos subjectes actius del nostre futur, un procés per estructurar un Estat propi amb un nou model de política econòmica, social, cultural, ecològica, de llibertats...amb unes relacions més ètiques i justes amb la majoria social i la resta d’espècies amb les quals convivim.


Per la seua banda Nuria Arnau va comentar que al País Valencia el dret a decidir és ja més que un dret una necessitat, davant la urgència de canviar la situació política que patim. El PP ha devaluat amb la seua pèssima, i en molts casos delictiva gestió, les institucions i la vida política valenciana. Per això cal recuperar crèdit, funcionalitat, autogovern i transparència.

Segons Arnau "tenim la necessitat de canviar la relació amb Espanya, que amb l'espoli fiscal ens tracta com una colònia tributaria, i ara més amb la conjuntura actual de la brutal crisi econòmica a la que ens sotmeten… Ens cal la sobirania fiscal ja, que com deia Ovidi “ ja no ens alimenten molles” i veiem difícil, gairebé impossible que Espanya s’avinga a millorar el finançament quan no ho ha fet amb els diversos governs tan del PSOE com del PP. Per això és urgent i necessari posar al centre del debat polític valencià el dret a decidir i és la raó per la que s'ha creat de la Plataforma pel dret a decidir al País Valencia".

Per la seua banda Anna Martínez va incidir en que des del País Valencià veiem el procés de sobirania al Principat com una oportunitat. Som conscients dels diferents ritmes, i que la nació no pot anar a l'hora en aquets procés, però els i les independentistes valencianes, els resistents que no han pogut colonitzar mentalment, seguirem treballant perquè el nostre l'objectiu és el mateix: la reunificació dels diferents territoris de la nació catalana en una República Federal dels PPCC i per això seguirem treballant des del País Valencià i esperem que també que ho faça, amb les ferramentes necessàries, el nou Estat Català.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid