Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Ha mort l'independentista Jordi Carles Burillo

Ahir es va conèixer la notícia de la mort de Jordi Carles Burillo i Roig a l'edat de 50 anys, després d'una llarga malaltia

18/09/2013 Història

Aquest independentista originari de la Vila de Gràcia va formar part del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) als anys vuitanta, i va ser fundador del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) d'aquella dècada. En menor grau, va formar part de Catalunya Lliure, la plataforma electoral impulsada el 1989 pel PSAN.

Burillo, entre altres activitats, va ser el creador i el responsable dels Fulls d'informació, un butlletí que recollia les informacions a la prema i novetats relacionades amb la lluita independentista dels anys vuitanta. També va ser un destacat membre dels Grups de Defensa de la Llengua (GDL), la sectorial de lluita per la defensa dels drets del català.

Va ser detingut el 23 d'abril de 1985, durant la càrrega contra la manifestació de l'MDT que portava per lema "Fora de la nostra terra la llengua dels ocupants", i va ser acusat falsament d'agredir un policia espanyol i haver-li sostret l'arma reglamenterària. Per aquesta raó va romandre alguns dies a la presó i posteriorment  fou jutjat.

Durant els anys norant va ser un dels principals impulsors de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL). També era afiliat al sindicat Intersindical-CSC. Durant els darrers anys Burillo havia format de Reagrupament Independentista (Rcat).

Era llicenciat en Filologia catalana, i a nivell professional treballava com a docent, ensenyant català a diversos institus de l'Àrea Metropolitana, amb una experiència de 23 anys a l'ensenyament secundari. Actualment treballava a l'Institut Francesc Macià de Cornellà del Llobregat, on els seus companys l'ha descrit com un "apassionat de la llengua i del país."

Burillo va donar el seu cos a la ciència. I la cerimònia de comiat s'ha anunciat que serà de caràcter íntim, demà dijous a les 15h a l'Oratori de Les Corts.

Notes de condol i de comiat

El sindicat Intersindical-CSC, del qual era afiliat, ha publicat al seu web una nota de condol per la mort de Burillo.

En aquest sentit, Reagrupament Independentista ha reproduït un article seu de l'any 2010 com a record de l'independentista desaparegut.

Persones pròximes com Josep Sort i Gemma Pascual també han redactat una entrada als seus blocs amb paraules de comiat per en Jordi Carles Burillo.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid