Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El valor d’un símbol. De mestres i prospeccions

Diu V a V for Vendetta que els símbols sols tenen el valor que la gent els atorga, que per ell mateix, un símbol no significa res. Darrerament n’hem vist un exemple ben clar.

El moviment a favor de l’educació pública, de qualitat i en català a les Illes sorgit de l’Assemblea de Docents ha donat a la societat una lliçó magistral del que és un moviment social sorgit des de la base, popular, democràtic i totalment horitzontal.

Per altra part, el moviment sorgit darrerament en contra de les prospeccions petrolíferes a les Illes té un caire diferent. Conté una part indubtablement popular, com és el cas de la recollida de signatures iniciada per la gent de Formentera, però el cas és que aquesta lluita inclou també grans empresaris, hotelers,  polítics de tota casta i Paris Hiltons diverses.

I no seré jo qui digui que no sigui bo per frenar les prospeccions que els sectors hotelers, els partits conservadors i  les hereves milionàries que tresquen per Eivissa se sumin a les protestes (malgrat la poca credibilitat i la hipocresia dels membres del Govern del Partit Popular, sobretot quan els diputats del PP a Madrid per Balears han votat a favor de les prospeccions al Congrés!). Però em sembla un vertader insult cap a l’Assemblea de Docents l’intent mediàtic d’equiparar el dos moviments, adaptant el legítim “Crida! Per una escola pública de qualitat” a l’artificial “Balears diu no! A ses prospeccions petrolíferes” (l’ús de l’article salat en la llengua escrita no hauria de suposar cap problema si no fos per les connotacions gonelles, blaveres, que implica a les mans d’alguns polítics present dins el “moviment” contra les prospeccions); adaptant el logotip de la marea verda al de la no marea blava (blava!) i, sobretot,  veient a la manifestació de Palma de dia 22 de febrer a la presidenta del Consell Insular de Mallorca, la pepera Maria Salom, lluint tal logotip.

El logotip, el lema  “Crida!” i el color verd són els símbols de l’Assemblea de Docents. La gent no és tant ingènua i per alguna cosa la marea verda fou la manifestació més gran de la història de les Illes i la blava, no.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid