Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
INTERNACIONAL
El misteri de l’avió de Malaysia Airlines

L’avió segueix en parador desconegut des del dia 8 de març i es tenen poques dades del que va passar durant el vol

18/03/2014 Internacional
En total, 26 Estats participen actualment en les tasques de recerca de l'aeronau i de les 239 persones a bord, la majoria de nacionalitat xinesa, que viatjaven al Boeing 777 de Malaysia Airlines.  El ministre malaisi de Transport, Hishammuddin Hussein, va assegurar ahir que les últimes comunicacions de la cabina del pilot amb terra van ser les paraules "tot bé, bona nit", i es van produir després que els sistemes de comunicació i informe fossin desactivats deliberadament.

Poc després es desactivava també el sistema de localització de l'avió, de manera que el vol MH370 que volava de Kuala Lumpur a Pequín va desaparèixer dels radars civils. Les autoritats malàisies asseguren que, a mig camí, va canviar de rumb programat i l'aeronau va seguir volant durant set hores, segons indiquen els radars militars. També se sap que l’avió va baixar fins als 5000 peus d’alçada per evitar els radar, que els mòbils dels passatgers estaven connectats 24 hores després de la desaparició de l’avió (tot i que ningú els contestava) i que  els sistemes de vigilància de l'Organització del Tractat de Prohibició Completa dels Assajos Nuclears (Ctbto) no han detectat per ara cap explosió o xoc a terra o al mar en relació amb l'avió desaparegut.

Encara que poques informacions han transcendit, Estats Units (que participa en les investigacions) va dir que les investigacions se centren ara en els pilots desprès de descartar que la desaparició de l’avió  sigui obra d’activistes uigurs (en un primer moment la desaparició de l’avió  va ser  reivindicada pels independentistes uigurs). Diversos Estats porten a terme un exhaustiu (però infructuós)  treball d'intel·ligència de les 239 persones a bord, així com dels mecànics i el personal de terra que van participar en el vol MH370.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid