Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guerra Bruta
Robatori d'estelades a les comarques nord-orientals i a Ponent

De cop i volta surt un portal autoproclamat "Figueres Unida" per estripar "draps bruts", en referència a les estelades

19/01/2014 Política
El màstil tallat a Cassà de la Selva El màstil tallat a Cassà de la Selva

Aquesta setmana alguns brètols han serrat, probablement amb una radial, el màstil de la bandera que hi havia situada a la rotonda de la carretera Marina, a l'entrada del municipi, i posteriorment se l'han endut. No és l'única estelada que ha estat sabotejada. A Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Vidreres, Amer i Anglès també han vist com els robaven la seva bandera.

El robatori de l'estelada es va produir durant la matinada de dijous i va ser del tot surrealista. Al matí es va alertar que faltava la bandera i en el seu lloc només hi quedava el tall de màstil serrat. Va ser una acció planificada prèviament ja que sembla que el tall va ser ealitzat amb una radial i de manera ràpida i neta.

En altres municipis de les comarques nord-orientals va passar exactament el mateix, com a Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Amer i Anglès.

La CUP denuncia agressions contra símbols independentistes a Lleida

Això s'esdevé tot just unes setmanes després que a Ponent es produís una situació semblant on van robar estelades a diversos municipis de la zona. Entre els afectats, hi va haver la CUP de Lleida, la façana de la qual va ser atacada amb pintura

La formació considera que aquestes agressions no són fets aïllats, sinó que, com es pot seguir darrerament a la premsa local, obeeixen a una campanya constant i sistemàtica que busca acovardir i negar la voluntat col·lectiva d’exercir el dret a decidir democràticament. La CUP de Lleida va manifestar la seva més enèrgica repulsa a aquests fets i va mostrar la seva solidaritat i suport a aquells municipis, locals i/o persones afectades. Així mateix van manifestar, a més, que no ens faran enrere i que "aquests fets ens esperonen a continuar treballant per un país lliure i socialment just".

Guerra Bruta

Un grup unionista, que es va crear tot jut fa un any, que es fa dir a la xarxa "Figueres Unida", es vanta de manera provocativa i incitant a l’odi nacionalista d’Estat de “netejar” aquest municipi de l’Alt Empordà “de draps bruts”, en referència a les banderes estelades, tot mostrant en el seu portal fotografies d’algunes estelades llançades a les escombraries, segons informa nordestllibertari

El robatori o l’estripada unionista d’estelades s’ha convertit en els darrers mesos una constant al Principat, tot plegat, com apunten diverses fonts, en una guerra bruta de provocacions organitzada pel CNI a fi d’inventar una guerra de banderes en el marc d’una intoxicació psicològica sobre un perill de guerra civil en el cas d’una proclamació independentista catalana.

Aquests agents provocadors del CNI no solament utilitzen Internet també s’emporten no només les estelades que hi ha a les entrades dels nuclis urbans, sinó també aquelles de penjades en llocs de referència. El cost de robatoris i sabotatges, com ara serrar astes de bandera, és alt, doncs 600 euros havia costat la bandera robada i l’asta serrada a Santa Coloma de Farners, a la Selva, la matinada de dijous en el marc d’una operació unionista en diversos municipis del Nord-est de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid