Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Nou atac "feixista" al Casal Fèlix Cucurull de Mataró

La CUP denuncia la impunitat dels grups feixistes a la població

06/11/2013 Drets i Llibertats

La matinada del 5 de novembre el Casal Fèlix Cucurull, seu de la CUP de Mataró, va ser estat atacada. La façana de l’edifici i la persiana del Casal van ser, novament, l’objectiu de pintades feixistes i de signe espanyolista i el pany també va ser sabotejada.

No és el primer cop que el la seu social de la CUP és objecte d’atacs feixistes, però aquesta vegada l’atac ha coincidit amb les pintades feixistes i amenaçadores contra el diputat Alfred Bosch i el sabotatge de panys a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra.

La CUP de Mataró reclama al govern de Mataró que es comprometi a eradicar qualsevol expressió feixista a la nostra ciutat i fem una crida a tota la ciutadania perquè es mobilitzi activament per rebutjar el feixisme i qualsevol intent de banalitzar-lo.

La formació considera que aquestes accions han estat coordinades i no són una simple bretolada, sinó un atac feixista contra la llibertat d’expressió. "No podem passar per alt ni podem banalitzar la presència cada cop més freqüent de pintades amb simbologia nazi-feixista arreu de la nostra ciutat. En aquest sentit, denunciem la impunitat amb què actuen els grupuscles feixistes a Mataró" apunta la CUP.

També assenyala que els feixistes són una minoria residual que fa la feina bruta a l’Estat. "Sabem que això és la conseqüència de les polítiques del PP, que diàriament atia el discurs de la por i alimenta el rebrot del feixisme, tal com es va veure amb l’assalt a la seu de la Generalitat a Madrid o amb les condecoracions atorgades per la Delegada del govern, Llanos de Luna, a la División Azul. Sabem, doncs, que el que passa a Mataró no és casual ni és una anècdota, sinó una estratègia planificada per dividir les classes populars i desvirtuar el caràcter popular i democràtic del procés d’independència del poble català" remarca la formació. 

 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid