Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Sandro Rosell va cobrar via Andorra pels partits al Brasil

Els diners que Sandro Rosell va rebre de la Federació Brasilera de Futbol (CBF) estan sota sospita

28/08/2013 Res-pública

Aquests diners haurien estat transferits via Andorra, i formarien part dels acords del president del FC Barcelona amb la federació brasilera que estan sent investigats per la fiscalia del Brasil.

Segons apunta el Diari d'Andorra, l’empresa Uptrend Development, de titularitat de Rosell i radicada als Estats Units, hauria sol·licitat a la firma organitzadora dels partits amistosos de la selecció brasilera que una part important dels fons que li havia de trametre en virtut del suposat acord dels partits els ingressessin en comptes andor­rans. La firma ISL, organitzadora d'aquests partits, es troba establerta a les Illes Caiman.

El president de la CBF també estaria implicat en aquest afer que ara està sent investigat, ja que també rebia diners d’ISL al Principat d'Andora. Una dada que l’hauria confirmat la Justícia suïssa, segons aquest mitjà.

Els diaris brasilers han revelat un precontracte per la disputa de 24 partits entre l'empresa ISE, amb seu a les Illes Caiman i propietària dels drets dels amistosos del Brasil des de 2006, i Uptrend Development LLC, companyia registrada a Nova Jersey (EUA) per Alexandre R. Feliu, (o sigui, el nom complet de Sandro Rosell amb el primer cognom abreujat). Amb aquest acord Rosell va rebre 8,3 milions d'euros (10,9 milions de dòlars).

Comptes al paradís fiscal dels Pirineus

L'expresident de la CBF Ricardo Teixeira també hauria tingut comptes a Andorra. I ara ha sol·licitat la nacionalitat al Principat. Uns ingressos que s'haurien obtingut a partir de suborns emmarcats en els partits amistosos al Brasil.

Els detalls de totes aquestes operacions els està denunciant públicament el digital brasiler Estão. Per aquest raó la justícia del país sud-americà investiga Rosell.

El 2011 va entrar en vigor l'acord entre l'Estat espanyol i el Principat d'Andorra, que suposa aixecar el secret bancari andorrà, tot i que l'eufemística Llei d'Inversions Estrangeres aprovada l'estiu passat va reconvertir aquest estat en un model de paradís fiscal per "inversors" estrangers. L'operació de traspàs bancari de Rosell es va produir, però, el 2006, quan l'acord andorrà amb l'Agència Tributària espanyola encara no existia i no s'informava de les dades rellevants dels contribuents "espanyols" al Principat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid