Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Denuncien la redada de la Guàrdia Civil a l'Ateneu Popular de Calafell

El Grup se suport de la CUP del Baix Penedès remarca la intencionalitat política de l'actuació policial espanyola amb l'objectiu de criminalitzar l'esquerra independentista

10/08/2013 Drets i Llibertats

La nit d'aquest dimecres a dijous, diversos efectius de la Guàrdia Civil van entrar a l'Ateneu de Calafell, un local independentista d'aquesta localitat del Baix Penedès, per efectuar-hi, segons ha confirmat a aquest mitjà l'Ajuntament de Calafell, un escorcoll per buscar-hi droga. El desplegament, que segons els testimonis va comptar amb fins a set vehicles del cos benemèrit i un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana de Calafell, va arribar de matinada al local, a un quart d'una, quan encara hi havia clients a l'interior.

Tot i que el cos policial espanyol va anunciar que es tractava d'una inspecció fiscal, els agents van demanar el document d'identitat, un per un, als quinze clients del local durant l'escorcoll i van comprovar, també un per un, els seus antecedents penals. Durant l'entrada van escorcollar el local, que va comptar amb la presència d'un gos policia. Els testimonis, alguns dels quals han relatat a les xarxes socials els fets, han explicat que el agents van preguntar sobre els concerts que es feien al local. Els testimonis vinculen l'operació a una campanya de "por i intimidació" per part de les forces policials, segons informa DelCamp.cat.

Criminalitzar l'independentisme

El Grup de suport a la CUP del Baix Penedès ha fet públic un manifest on manifesten el seu suport i solidaritat als companys de l'Ateneu mostrar tot el suport i solidaritat amb els companys i companyes de l'Ateneu, tot denunciant l'actuació policial per la seva intencionalitat política de criminalitzar l'Esquerra Independentista i coaccionar a la seva militància.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid