Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència de gènere
Resolució judicial vergonyosa que indueix a la violència de gènere

Per al jutge de Múrcia no són maltractaments prendre la parella dels cabells i colpejar-la contra la paret

28/07/2013 Gènere
La Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Múrcia ha confirmat la sentència del Jutjat Penal Núm 4 de Múrcia, que condemnava un home a la pena d'un mes de multa després d'arribar ebri a casa i agafar la dona dels cabells i colpejar-la contra la paret durant una discussió a la seva parella sentimental, i que l'absolia d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar. Tal i com explica la notícia del digital de Público el jutjat espanyol ha resolt que no són maltractaments sinó que es tracta d'"una acció única i seqüencial" de la qual no es pot extreure un "ànim de dominació"

La resolució manté que no es pot "extreure d'aquest context un ànim de dominació, menyspreu o humiliació a la condició de dona, atès que ja no només no s'acompanya cap expressió que permetés projectar això, sinó que del descrit només s'infereix una acció única i seqüencial: l'agafa dels cabells i el colpeja contra la paret ". I encara el tendenciós comentari que "agafar-la dels cabells no es descriu com a acció humiliant o de menyspreu, sinó com a acció de subjecció per desplaçar a la dona contra la paret...".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid