Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions contra les violències de gènere

26.11.06 La mobilització a la ciutat de València ha estat una de les més nombroses.

Milers de persones es  van manifestar ahir al vespre pels carrers de la ciutat de València amb la participació d'Endavant (OSAN)  en bloc i pancarta pròpia on es podia llegir “Assenyalem als culpables: colpegem el patriarcat”. Aquesta organització, tractava així, de posar de manifest que les lleis aprovades pel govern espanyol són insuficients i que cal atacar el problema del patriarcat amb solucions de base.


27/11/2006 01:34 Política

Un cop acabada la manifestació, militants d’Endavant penjaren una pancarta contra la violència de gènere al damunt de la porta del Mercat Central de València, en una de les places més centriques de la Ciutat del Túria, segons indica aquesta organització. La Xarxa de dones feministes convocava també a la mateixa hora i lloc. Endavant també va convocar actes a Vilafranca del Penedès i a Sabadell.

A Barcelona, entre els diferents actes que es van organitzar durant el dia, cal remarcar la concentració amb torxes organitzada des de l'Esquerra Independentista, en que participaren les Assemblees  d'Endavant de diferents barris, i col·lectius com Maulets i la Fàbrica Roja el vespre a la Plaça Sant Jaume. La concentració tingué lloc a les 19h, i els manifestants es concentraren amb una pancarta on deia "Totes i tots contra la violència de gènere". 

Segons ens informen, dissabte passat, a Sabadell també va tenir lloc una manifestació convocada per Justa Revolta i Dones Roges de Sabadell sota el lema "Acabant amb el patriarcat combatrem el sexisme, que va aplegar una seixantena de persones. Al llarg del recorregut, es van enganxar adhesius, en els quals es podia llegir "això és violència de gènere", aquests adhesius s'adherien a botigues, centres, empreses, plafons publicitaris que ens marquen un tipus concret de bellesa. Anuncis en la seva majoria protagonitzats per dones esbeltes, perfectes. Al final de la manifestació es va llegir el manifest, i acte seguit es va anar al CSO Malcolm X on es feia un mural, sopar, actuació de teatre i festa.  

D'altra banda, destaquem l'exposició: "això també és violència de gènere" organitzada per Maulets a Tortosa (el Baix Ebre). L'objectiu d'aquesta mostra és la de remarcar com la imposició de rols i de cànons de bellesa és una forma de violència.

Dades: A Sant Cugat del Vallès: Un total de 114 dones han demanat assessorament sobre violència de gènere durant l'últim any, de les quals 50 han denunciat casos de maltractament físic o psíquic. Aquesta dada es desprèn del quart informe d'impacte de la violència contra les dones  a la localitat.

Fins al 16 de novembre passat, al País Valencià hi ha hagut 6 dones mortes per violència de gènere i al sud de les Alberes han estat 18.

Denúncies de violències contra les dones al sud de les Alberes

2002   14.039
2003   17.927
2004   23.431
2005   25.586

 

 

Per saber-ne més:

25 de novembre: Diada contra les violències de gènere 

Dosis de realitat. Violència de Gènere (Dossier editat per Maulets)

Alguns resultats de la  Llei Integral  contra  la  Violència  de  Gènere (Article d'Encarna Canet publicat  a  La  Veu núm. 74  de l'MDT)

Manifest del 25 de novembre d'Endavant

Manifest del 25 de novembre de Maulets

Manifest del 25 de novembre: Dia internacional en contra de la violència cap a les dones del SEPC

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid