Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Representacions de "Diari d'una miliciana" a diverses poblacions de Mallorca
20/07/2013 Història

Dins del marc de la Setmana de Teatre per a la Recuperació de la Memòria Històrica, del 17 al 24 de juliol s'està representant a diverses poblacions de Mallorca l'obra teatral “Diari d’una miliciana” de Jaume Miró.

És la primera vegada que el text de Miró, guardonat amb el Premi Teatre Principal de Texts Dramàtics 2011, veu la llum en format espectacle amb una companyia d’actors i actrius catalanes. Es tracta del relat personal i íntim recollit del diari d’una voluntària de la Creu Roja destinada a Mallorca en l’expedició Bayo, entre agost i setembre de 1936. Narra els divuit dies de l’expedició, sobtadament interromputs pel silenci una vegada les cinc infermeres catalanes són capturades pels “Dragones de la Muerte”, una unitat de falangistes mallorquins fanàtics tutoritzada pel comte Rossi, enviat especial de Mussolini. Amb “Diari d’una milicina”, Miró vol llençar tres preguntes que a dia d’avui no tenen resposta: Qui escrigué el diari? Què va passar amb les voluntàries una vegada capturades? És possible resoldre un crim tants anys després?

L’Associació Memòria de Mallorca no està disposada a passar les pàgines més negres de la nostra història recent; no vol condemnar la memòria a l’oblit. Per això, com ja va fer l’any passat amb l’estrena de l’obra “Les llargues nits de Can Sales”, ha recorregut al teatre perquè no oblidem que el 19 de juliol de 1036, ja fa 77 anys, es va iniciar l’esfereïdora repressió feixista a Mallorca.

Valora
Vídeos
Diari d'una miliciana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid