Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
L'ANC condemna "la lamentable equiparació" de l'entitat amb el nazisme

El Partit Popular d'Altafulla havia penjat a Facebook una imatge amb dues fotografies: una de parlamentaris nazis amb el braç alçat i, al costat. El text "Si no trobeu les set diferències no us amoïneu, és que no existeixen"

02/07/2013 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha fet una nota pública per a condemnar la lamentable equiparació d’un acte democràtic, pacífic, obert i participatiu com és una assemblea general, amb el nazisme. Aquest fet suposa una inacceptable manca de respecte tant pels membres i simpatitzants de l’ANC com per, sobretot les víctimes del nazisme.

En aquest sentit, l’ANC es reserva el dret de dur a terme les accions legals que consideri oportunes davant aquest atac. L’Assemblea entén que aquesta comparació i banalització del nazisme, que se suma a moltes d’altres que s’han fet anteriorment, respon a la manca d’arguments i de propostes de certs partits i entitats que s’oposen a la voluntat majoritària dels catalans de decidir lliurement el seu futur. Perduda la batalla dels arguments, només els queda l’insult com a resposta.

L’ANC, assenyala el comunicat,  sempre ha defensat un projecte inclusiu que busca sumar les voluntats de tothom que vulgui viure en un país més just i pròsper, independentment del seu sentiment de pertinença, ètnia o creença. La nostra és una lluita en positiu i per un futur millor, mai basat en l’odi cap als altres pobles i ciutadans.

És per això que l’Assemblea continuarà treballant com ha fet fins ara, per tal d’assolir democràticament un nou Estat que ofereixi un futur millor a "tots els catalans, estiguin o no a favor de l’Estat propi".

No és el primer cop que es compara l'independentisme amb el nazisme

Ho han returat del perfil de facebook del PP d'Altafulla. Arta bé, cal dir que s'animava la gent a compartir la imatge "perquè s'assabenti la resta d'Espanya que aquesta gentussa són una minoria que pretén que la resta dels espanyols ens rebutgin a tots els catalans". Tambe titllava l'ANC de "màfia que vol imposar un pensament únic" i continua: "tal com va passar a Alemanya enganyen la gent prometent 'El Dorado' aprofitant de manera covarda la difícil situació social i econòmica, fent servir mitjans que sufraguem tots, col·legis i institucions educatives, per adoctrinar en l'odi a Espanya els nostres fills". 

No és pas el primer cop que algun partit o dirigent polític espanyol compara l'independentisme i el procés sobiranista actual amb el nazisme. Dirigents del PSOE com Juan Carlos Rodríguez Ibarra, José Bono o Marcelino Iglesias també han comparat Artur Mas i el procés català amb Hitler i l'Alemanya nazi. I Telemadrid també va emetre un reportatge del qual no s'ha disculpat comparant el catalanisme amb el nazisme i l'estalinisme. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid